keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A nyári színházi évadról

Zalaegerszeg címer
Hírek

A nyári színházi évadról

2010 június 17 - csütörtök
A zalaegerszegi nyári színházi évadról a Széchenyi téri egykori kvártélyház udvarán színészek és rendezők társaságában először dr. Gyimesi Endre polgármester szólt, utalva arra, hogy a nyári színház helyszínén már 1845-ben is mutattak be darabokat. A jelenlegi játéklehetőségre 2007-ben került először sor, ebben az évben teremtette meg a kulturált feltételeket az önkormányzat. Az előadások színvonalára jellemző, hogy nem csak a könnyed, nyári szórakoztatást kínálja, látszik, hogy a helyi színházi szakma komolyan veszi e munkát. Éppen ezért a közönség is megkedvelte és él is a lehetőséggel, mindezt mutatja, hogy teltházasak a bemutatott darabok.

Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője, és számos darab rendezője ismertette az évad programját (Anconai szerelmesek, Csehov vagy amit akartok, Petőfi: A helység kalapácsa, Charley nénje, Hotel Menthol) és pontosította a szereposztást is. E szerint a Charley nénje című zenés vígjátékban Charleyt Bakos-Kiss Gábor játssza majd. A helység kalapácsa hőskölteményt, pedig egymaga Besenczi Árpád színházigazgató adja elő.

Hangsúlyozta: sikerült bebizonyítaniuk, hogy Zalaegerszeg belvárosában is lehet teltházas nyári színházat csinálni, közösen a Hevesi Sándor Színházzal. Úgy érzi, a közönség szereti a játszóteret, szereti a színészeit, és a társulatnak az a feladata, hogy kiszolgálja őket, mert a színház alapvetően a művészek, és a közönség kapcsolatáról szól.

A szabadtéri színház előadásait az elmúlt évben mintegy hatezer néző látta.

Változás az elmúlt évekhez képest, hogy helyre szóló jegyeket lehet vásárolni. Az ülőhelyek száma nem változik, (a díszlettől függően 220-250 néző láthatja a darabokat) éppen ezért érdemes a jegyeket időben megvásárolni. Tompagábor Kornél elmondta még, remélik az időjárás is kedvező lesz számukra, ennek ellenére „esőnapot” is beiktattak a programok közé.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: