keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A nyugdíjasokat érintő döntésekről

Zalaegerszeg címer
Hírek

A nyugdíjasokat érintő döntésekről

2004 november 03 - szerda
Mindannyiunk kötelessége és felelőssége, hogy gondoskodjunk a már nem aktív lakosság életszínvonalának legalább a szinten tartásáról – fogalmazott Herbert Ferenc képviselő az MSZP városi frakciójának sajtótájékoztatóján.

Herbert Ferenc elsőként a novemberi kormányzati nyugdíjemelés főbb intézkedéseiről szólt. Hozzátette: szomorú, hogy a város vezetése folyamatosan figyelmen kívül hagyja a kormányzati törekvéseket, holott ez elengedhetetlen Zalaegerszeg fejlődéséhez és a lakók életkörülményeinek javításához. Erre hívja fel a figyelmet a szocialista frakció által dr. Gyimesi Endre polgármesterhez eljutatott nyílt levél is. Ebben arra kérik, hogy a ZTE-nél kialakult helyzettől tartsa távol a politikát, valamint hogy a jövőben ne forduljon elő, hogy komoly állami támogatással megépült és felújított létesítmények átadására elfelejtik meghívni a kormányzat képviselőit.
Kiss Ferenc frakcióvezető kifejtette: az MSZP-s önkormányzati képviselők támogatták az elmúlt közgyűlésen tárgyalt „Nemzedékek Kézfogása” elnevezésű programhoz tartozó alacsony nyugdíjjal rendelkezők támogatásáról szóló rendelettervezetet. Az előterjesztéssel kapcsolatban a szocialista frakció több módosító javaslatot is megfogalmazott, így például szerették volna elérni, hogy minden olyan 62 év feletti városlakónak, akinek a minimálnyugdíj 170 százalékánál alacsonyabb a nyugdíja, még ebben az évben kapja meg a neki járó 10 ezer forintot. Emellett az MSZP-s képviselők azt is indítványozták, hogy ne kérelemre, hanem hivatalból kerüljön kiutalásra a megállapított pénzösszeg. Ezt a közgyűlés technikai okokra hivatkozva végül elutasította.

Tartalom megosztása: