keresés a weboldalon

A pillanat szépsége

Zalaegerszeg címer
Hírek

A pillanat szépsége

2010 május 10 - hétfő
A „Pillanat szépsége” címmel hirdetett első alkalommal fotópályázatot a város középiskolásainak a Mindszenty – gimnázium. Három kategóriában várták a természeti képeket, így növények és állatok, hegyek, völgyek, vizek, valamint színek, formák kompozíciók témakörben. Több mint ötven alkotás érkezett a felhívásra, többségében házon belülről, mondta Pék Edit felelős tanár.

A szakmai bírálat Pezetta Umberto fotográfus és Budaházi Tibor művésztanár tisztje volt.

– Annak ellenére, hogy gyerekeknek kiírt pályázat volt, színvonalas munkák érkeztek. Nehéz volt a döntés, nem kis vitákkal. És akadt két – három kiemelkedő alkotó is – mondta Pezetta Umberto. – A téma nem volt nehéz és az jó benne, hogy a gyerekeknek a természetben kellet lenni, megfigyelni azt.

Születtek technikailag bravúros képek, így a denevér röptét megörökítő, vagy különös lényeglátású, mint a zöld gyík a zöld fűben. Érdekes volt a kompozíciós témakörben, hogy éppen az erdőben hagyott szemét láttatott meg az alkotóval egy érdekes képet, mely formailag annyira rendben volt, hogy első helyezést érdemelt a kategóriájában. Gratulálok a gyerekeknek, és csak folytatásra biztatom őket, minél többet legyenek a szabadban, ismerjék meg az országot, annak növény és állatvilágát.

Az említett nyertes kép „A használaton kívül” Jankó Bianka munkája. A Mindszenty-gimnázium végzőse nemcsak a képek világát kedveli (rajzolni is tanul), hanem erősen érdeklődik a borturizmus és a borászat iránt is. Ez irányban kíván továbbtanulni.

– Hét képet adtam be a pályázatra, szerettem volna kipróbálni a tudásom. A nyertes képem témáját véletlenül láttam meg egy séta alkalmával. Egyébként szeretem a felhőket fotózni, bár most ilyen képet nem küldtem be. A többiek fotói közül is ezek tetszenek, meg a naplemente és a szivárvány.

Ezen többiek közül kiemelkedett a Ganz- Munkácsy szakközépiskola egyik végzős diákja, Huszár Gergő, aki mindhárom kategóriában valamilyen helyezést ért el. Az érettségi vizsgákra való tekintettel azonban nem tudott részt venni a május 7-én tartott díjátadón, mely egyben a kiállítás megnyitója is volt.

– Hagyományt szeretnénk teremteni a fotópályázatból, hogy a diákok minél sokoldalúbban megmutathassák magukat – mondta Pék Edit, mielőtt Szabó Lászlóné igazgatóhelyettessel átadták a díjakat.

Helyezések a három kategóriában:

1. Boldizsár Barbara (Báthory), Huszár Gergő (Ganz), Jankó Bianka (Mindszenty).

2. Huszár Gergő (Ganz), Nyúl Violetta (Mindszenty), Bedő Zsófia (Mindszenty).

3. Jankó Bianka (Mindszenty), Nagy Máté (Mindszenty), Huszár Gergő (Ganz).

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: