keresés a weboldalon

A Press Dance karácsonyi műsora a Mindszenty iskolában (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Press Dance karácsonyi műsora a Mindszenty iskolában (Diákújság pályázat)

2012 január 09 - hétfő
A tánccsoportunk minden évben a karácsonyi ünnepek előtt, az adventi időszakban, a szülőknek és a vendégeknek hangulatos karácsonyi műsort ad. Bemutatásra kerülnek a korábban megtanult koreográfiák és az újonnan tanultak is.

Erre, ebben a tanévben december 17-én este fél hatkor került sor a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tornatermében. A tánctanárok segédletével mi, táncosok már órákkal előtte izgatottan próbáltunk, készülődtünk az esti fellépésre. A sminkek néhány szülő segítségével készültek el, utána mindenki ment öltözni, hiszen eközben már gyülekeztek a vendégek a nézőtéren. A szülői munkaközösség egyik tagja volt a műsorvezető.

A nyitótánc természetesen egy angolkeringő volt, amit mi, nagyok adtunk elő. Bennünket a legkisebbek követtek. Mivel ők csak az ősszel kezdték a tánctanulást, mi is szembesültünk vele, hogy honnét indultunk. A bemutatott koreográfiák között megtalálható volt a társastánc szinte összes fajtája. Ezeket a táncokat a közönség tapssal kísérte és jutalmazta.

A műsor végén színpadon volt az összes táncos egy közös koreográfia erejéig, ezt ismét vastapssal jutalmazta a közönség. A műsor végeztével minden szereplő átöltözött, hiszen egy közös vacsora és táncmulatság vette kezdetét. A svédasztalos vacsorán több menüből lehetett választani. Az ezt követő bálon mindenki jól érezte magát, sokat táncoltunk. A jó hangulatnak köszönhetően jövőre is megismételjük ezt az eseményt.

Révész Ádám 11.a
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: