keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A rejtély

Zalaegerszeg címer
Hírek

A rejtély

2014 május 31 - szombat
„Ne félj!” – írja a tábla a lerobbant szellemvasút oldalán. Valakinek vicces kedve lehetett, amikor felrakta azt a táblát. Mindegy, tovább kell mennem és megoldanom a rejtélyt.

A szél már letépi a ruhámat, annyira fúj, de a célomtól nem tántoríthat el. A vidámpark már rég bezárt, azzal riasztgatják az embereket, hogy szellemek meg gyilkos bohócok laknak itt. Hiszem, ha látom. Valami nyomnak csak kell lennie, talán abban a szakadt cirkuszsátorban. Vajon miért zárták be a vidámparkot? A helyszín választása az biztos, hogy furcsa. Itt a semmi közepén. Az a felirat még mindig a fejemben jár. Ez az egész olyan abszurd. Mit keresek itt egyáltalán?

Ha a sajtó nem kapta volna fel azt a gyilkossági ügyet, akkor még mindig a meleg szobámban lehetnék az írógépem mellett, és nem itt vesztegelnék, egyedül. Az operatőrömnek is most kellett eltűnnie. Azt mondta, hogy keres egy WC-t, de már percek óta nem láttam. Miért gondolja a bulvársajtó, hogy a gyilkosság helyszínén talált konfetti egy bohóctól van? Ennek egyre kevesebb az értelme. Na, itt a sátor. Ez sem mai darab, főleg a villódzó felirattal a bejárat felett. Be kellene mennem, de ez a hely egyre ijesztőbbnek tűnik. Egyáltalán mitől villódzott az a felirat, ha már ki van innen kötve az áram? Az volt a rendőrségi közleményben, hogy már évek óta nem használják ezt a helyet. Belülről se néz ki jobban. Ledőlt lelátók, kiszakadt sátortető, na meg persze a konfetti. Várjunk csak! Mi hever ott a földön? Az operatőr! Már halott! Mi folyik itt? 

-HIHIHIHAHA!
– Ki van ott?
– Ez egy vicc! Kész átverés show!Itt a pezsgő!
–Ne! NEEEE!

Foki Bence (9.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: