keresés a weboldalon

A rossz idő miatt kevés a vendég az AquaCityben

Zalaegerszeg címer
Hírek

A rossz idő miatt kevés a vendég az AquaCityben

2011 augusztus 01 - hétfő
Néhány hete még arról számoltunk be, hogy rekord-látogatottságnak örvend a zalaegerszegi Aquacity, ma viszont keserűen nyilatkoztak a számokról a park vezetői. Az elmúlt két hétben összesen 1000-en váltottak jegyet a fürdőbe, vagyis annyian, mint egy átlagos hétköznapon. És már csak három hét van hátra a nyárból!

Július második hétvégéjén meghaladta a hétezret a fürdőbe belépőt váltók száma. Négy éves rekord dőlt meg ezzel. Minderről Kugler László, az aquaparkot üzemeltető Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezető igazgatója számolt be a városi portálnak. Az elégedettséget sajnos gyorsan szertefoszlatta az elmúlt két hét időjárása. Több olyan hideg, esős nap is volt, amikor egyáltalán nem tudott kinyitni az aquacity, ha mégis kinyitottak, alig akadt vendég.

– Nagyon rossz két hét van mögöttünk. Azt gondoltuk, hogy a tavalyinál rosszabb nyarunk már nem lehet, most mégis úgy tűnik, tévedtünk – mondja keserűen Pál Petra, az AquaCity marketing vezetője. – Sajnos több olyan napunk is volt, amikor egyáltalán nem volt nyitva a fürdő, lévén egész nap szakadt az eső. Az esőmentes napokon kinyitottunk ugyan, de 13-14 fokban nem igen vágytak a fürdőbe a vendégek. Az elmúlt két héten mindösszesen ezer fizetővendége volt az élményparknak.  

Hogy forintosítva mekkora a veszteség, egyelőre nem lehet tudni. Az azonban biztos, hogy a nyár első két hónapjában összesen 28 ezer vendéget tudhatott magáénak a zalaegerszegi aquapark. A tavalyi szezont 57.000 fős látogatottsággal zárták. A terv ennek meghaladása volt.

A jelenlegi időjárás nem ad sok okot a bizakodásra. Ma is megnyitotta kapuit az AquaCity, vendég azonban nemigen akadt a 19 fokos nyárban. A büfések is el vannak keseredve. Nagy valószínűséggel számukra sem lesz nyereséges az idei nyár, sőt! Azért küzdenek, hogy legalább a veszteséget elkerüljék.

A következő két napra felmelegedést ígérnek a meteorológusok, majd a hétvégén ismét hűvös, esős idő várható.

– frau –

Tartalom megosztása: