keresés a weboldalon

A ruhagyár jövőjéről

Zalaegerszeg címer
Hírek

A ruhagyár jövőjéről

2007 május 21 - hétfő
A 2003-ban felszámolt, és azóta üresen álló ZA-KO Rt. telephelyének hasznosítása régóta szóbeszéd tárgya Zalaegerszegen. Négy évvel ezelőtt a 4,3 hektáros telken fekvő, tízezer négyzetméter alapterületű épületegyüttest először egy budapesti befektető vásárolta meg a ZA-KO-nak korábban hitelező banktól.

Azt ígérte akkor, hogy lakóparkot épít, a zöldterületek megőrzése mellett. A kivitelezés azonban el sem indult, mert a befektető az ingatlanpiac változására hivatkozva elállt a tervétől, és eladta az ingatlant. Az új tulajdonos, a Zala World Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. lett. A társaság képviseletében Nagy Gábor és Koloszár László volt jelen múlt héten a Zalaegerszegi Lokálpatrióta Klub és a városszépítő egyesület kezdeményezésére szervezett találkozón a Városházán. A civil szervezetek nevében Iványi Ildikó adta át Nagy Gábornak azt a 2366 aláírást, amely egy tiltakozó akció során született: az aláírók ellenzik, hogy a ruhagyár területén bevásárlóközpont épüljön. A városszépítők képviseletében Boda László elmondta, azt szeretnék, ha a területen kulturális centrum vagy közpark létesülne.

A találkozón jelen volt dr. Gyimesi Endre polgármester és Tombi Lajos alpolgármester is, aki arról szólt, hogy az önkormányzatnak nincsenek tulajdonosi jogosítványai, és vásárlási szándéka sincs a ruhagyári területre. A városnak annyi a beleszólása, hogy bizonyos peremfeltételeknek meg kell felelnie a beruházónak. Nagy Gábor közölte: az ingatlant szeretnék értékesíteni, és hogy az új befektető pontosan mit akar, még nem tudják. Nyitottak, és szeretnék, ha a legjobb kezekbe kerülne a terület. A tulajdonosok utaltak arra is, illúzió bizonyos kérdéseket felvetni, mert egészen biztos, hogy a gazdasági racionalitás dönt a ruhagyár jövőjéről. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: