keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A segély feltétele a tiszta lakókörnyezet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A segély feltétele a tiszta lakókörnyezet (Videó)

2012 július 09 - hétfő
Hat feltételhez köti a munkanélküliek két támogatási formáját a zalaegerszegi önkormányzat. Foglalkoztatást helyettesítő támogatáshoz és rendszeres szociális segélyhez csak akkor juthat egy megyeszékhelyi lakos, ha rendben tartja lakását, házát és annak környékét.

Zalaegerszegen foglalkoztatást helyettesítő és rendszeres szociális segélyben 755 ember részesül – tájékoztatta a zalaegerszeg.hu-t Németh Gyuláné. A szociálpolitikai csoportvezető hozzátette még: Számukra 15,7 millió forintot folyósítanak. A rendelettel nem a segélyezési keretösszeg csökkentésére törekednek. A város célja, hogy az önkormányzatnak valamifajta lehetősége legyen eljárni azok ellen, akik az együttélési szabályokat nem hajlandók betartani, hiszen a tiszta környezet nem magán-, hanem közügy.

Ez a rendelet tavaly szeptember óta vonatkozik a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra. A szociális segélyre pedig idén március óta. Ez idő alatt 900 esetben vizsgálódtak és csupán egyszer kellett figyelmeztetni. Amennyiben a hivatal szociális osztályának munkatársa hiányosságot tapasztal ötnapos határidőt ad ezek megszüntetésére. Aki a felszólításnak nem tesz eleget, elveszíti lehetőségét az anyagi támogatásra.

S.Z./E.K.

Tartalom megosztása: