keresés a weboldalon

„A siker titka” – Mányoki Attila volt a vendégünk

Zalaegerszeg címer
Hírek

„A siker titka” – Mányoki Attila volt a vendégünk

2014 december 02 - kedd
Ígéretéhez híven – immár harmadik alkalommal – ellátogatott iskolánkba Mányoki Attila hosszútávúszó. Az apropót az adta, hogy beszámolt a legutóbbi bemutatkozása, élménybeszámolója óta eltelt időszakról. Első látogatásakor az „Ocean’s Seven” teljesítése még csak tervként fogalmazódott meg benne.

Azóta – átúszva a La Manche-csatornát – teljesítette a hét állomásból álló nyíltvízi úszósorozat első részét. Az idei nyáron pedig első magyarként és a világ 13. úszójaként legyőzte az „Ocean’s Seven” következő állomását, a rendkívül veszélyes Tsugaru-szorost a Japán-tenger és a Csendes-óceán határán.

Ezekről a hatalmas vállalkozásokról mesélt a kiváló sportember. Elkísérhettük a felkészüléstől a próbatételig tartó kemény, olykor embert próbáló út állomásain. Legújabb felvételeivel illusztrálta mondandóját.

Előadását követően most is válaszolt a nevelők és társaim kérdéseire. Így még több érdekességet megtudtunk róla és különleges szenvedélyéről.

„Lecsó” személyes példája bennünk, sportiskolásokban tovább mélyítette a sport szeretetét. Leckét kaptunk a céltudatosság és a kitartó munka fontosságáról. Ez azonban – én legalábbis így hiszem – az élet egyéb területein is segíthet, különösen későbbi életünkben.

Tartalmas, érdekes élmény volt a találkozás. Mányoki Attilának további sikereket kívánunk, s szeretettel és tisztelettel várjuk vissza iskolánkba!

Makrai Szebasztián 7.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola  

Tartalom megosztása: