keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A sikeres jövőre koccintottak

Zalaegerszeg címer
Hírek

A sikeres jövőre koccintottak

2006 január 07 - szombat
Egy város sikere az ott élő emberek szorgalmán, tisztességén, tenni akarásán múlik. Egy lélekben erős város helyes döntéseket tud hozni és eredményeket letenni az asztalra – fogalmazott dr. Gyimesi Endre polgármester a már hagyományos újévi fogadáson. Hozzátette: az idei év is hoz nehézségeket, de közös erővel megbirkózik ezzel a zalai megyeszékhely. Különösen akkor, ha utitársunk a megértés és nyitottak vagyunk egymás felé.

Az Arany Bárány télikertében megrendezésre kerülő újévi köszöntőn Zalaegerszeg önkormányzatának tagjai, a közélet meghatározó személyiségei vettek részt.

Az eseményen került átadásra Zalaegerszeg Innovációs Díja, melyet a közgyűlés ezúttal Bóbics Antalnak, az Anton Szerszámkészítő Kft. ügyvezető igazgatójának ítélt oda a szerszám-és alkatrészgyártás folyamatos fejlesztésére alapított vállalkozásának létrehozásáért, a város iránti elkötelezettségéért, a munkahelyteremtésben betöltött szerepéért, a hazai és nemzetközi szintű kimagasló műszaki teljesítményéért.

Dr. Gyimesi Endre elmondta: a családi ház udvarából induló nyolc fős vállalkozás Zalaegerszeg egyik legdinamikusabban fejlődő, 200 főt foglalkoztató világszínvonalú üzemévé vált. Az Anton Kft. 2000-ben eljutott arra a szintre, hogy olyan cégóriásnak is beszállítója lehet, mint a Valeo, amely az egyik legnagyobb autóipari beszállító a világon.

A vállalkozás termékeit ismerik Nyugat-Európán kívül az USA-ban, Kanadában és Kínában is. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: