keresés a weboldalon

A Sopron jutott az elődöntőbe

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Sopron jutott az elődöntőbe

2016 április 04 - hétfő
ZTE NKK-UNIQA Sopron 61-79 (10-12, 19-18, 23-25, 9-24)

ZTE NKK: Nagy 13, Gáspár-Szalay 5/3, Szélesy 11/3, Pap 3, Licskai 2, csere: Horváth 11/3, Böröndy 9/3, Orsó-, Velkey 7/3, edző: Gáll Tamás

A női kosárlabda bajnokság negyeddöntőjében a ZTE NKK az UNIQA Sopront fogadta. Az első mérkőzésen a zalaiak nagy verésbe szaladtak bele, így a második mérkőzésen szerették volna szorosabbá tenni a párharcot.

Az első negyedbe jobban kezdtek a vendégek, majd fokozatosan lendült játékban a ZTE. Az 5. percben Gáspár-Szalay Virág Horváth Zsófi triplájával átvette a vezetést a házigazda (8-6). A negyed hajrája a vendégeké volt és minimális, kétpontos előnnyel vezettek (10-12). A második negyedben kilenc ponttal si vezettek már a soproniak, de a félidőhöz közeledve sikerült kizökkenteni a vendégeket a ritmusukból és egy pontra zárkóztak a lányok (29-30).

A harmadik negyed elején Horváth Zsófi közép távolijával átvette a vezetést, majd a 12. percben Böröndy duplájával és Szélesy hármasával, négy ponttal meglépett a ZTE NKK (36-32). Rendezte sorait a Sopron és Peters, valamint Simon pontjaival egyenlítettek. Felváltva estek a kosarak és felváltva vezettek a csapatok. A negyed hajrájában valamivel jobban célzott a vendégcsapat és Crvendakic hármasával, öt ponttal elléptek, amit Nagy Dóra három pontra csökkent egy duplával (52-55). A záró negyed elején tartotta előnyét a Sopron. A lányok harcosan játszottak és nem engedték leszakítani magukat (54-57). A negyed felénél eladott labdák, pontatlan dobások jelezték elfogyott a koncentráció. A rutinos vendégek kihasználták ezt és egyértelművé tették győzelmüket (61-79). A végére szétesett a ZTE játéka és így nem borulhatott a papírforma.

Gáll Tamás: – Három és fél negyeden át jól játszott a csapat, amiért dicséret illeti. Az utolsó öt percben játékunkból hiányzott a koncentráció.

A negyeddöntő párharcot 2-0 –ás összesítéssel a Sopron nyerte és jutott elsőként az elődöntőbe. A ZTE NKK az 5-8. helyért küzdhet tovább.

Jóna István

Fotó: Katona Tibor

 

Tartalom megosztása: