keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A sportolás optimális feltételei

Zalaegerszeg címer
Hírek

A sportolás optimális feltételei

2004 október 28 - csütörtök
A Kölcsey Ferenc Gimnázium több ismert sportolót nevelt már Zalaegerszegnek. Ebben a munkában nagyban segítik a pedagógusokat a rendelkezésre álló tárgyi feltételek.

Két évvel ezelőtt átfogó rekonstrukción esett át az iskola tornacsarnoka, a napokban pedig két új kültéri sportpályával gazdagodott az intézmény, melyek révén valóban optimálissá váltak a sportolás feltételei. 
Az udvari kézilabdapálya felújítására még 2003-ban nyújtott be pályázatot a gimnázium vezetése a Bozsik-program keretében. A kérelmet 11 millió forinttal támogatta a sportminisztérium. Ezt egészítette ki az önkormányzat hasonló nagyságrenddel, így készülhetett el egy korszerű, műanyag borítású, 20-szor 40 méteres kézilabdapálya az iskola udvarán.
A vele szomszédos küzdőtér aszfalt borítása is tönkrement az évek folyamán, sportolásra már nem volt alkalmas. Ezért határozott úgy a gimnázium vezetése: minden lehetőséget megmozgat annak érdekében, hogy másik sportpályája is megújuljon. Segítő kezet ezúttal zalai útépítő cégek nyújtottak az intézménynek, melyek magukra vállalták az aszfaltozott küzdőtér rendbetételének költségeit. Ily módon egyszerre két új pályát avathattak a közelmúltban a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

Tartalom megosztása: