keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A szél okoz gondot

Zalaegerszeg címer
Hírek

A szél okoz gondot

2005 január 26 - szerda
Csúszos utak, rossz látási viszonyok, a közlekedést nehezítő hóbuckák. A hajnalban kezdődő hóesés nemcsak az autósoknak, hanem a járókelőknek is sok borsot tört az orra alá, s ha hihetünk az időjárás-előrejelzéseknek, akkor további havazásra számíthatunk.

Zalaegerszegen folyamatosan takarítják az utakat és a járdákat. Gecse László, a Zala-Depo Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: hajnal óta tisztítják az utakat, s kora délelőttre egyszer már a város minden pontjáról eltakarították a leesett hómennyiséget. A kanyargós és dombos részeket állandóan sózzák és „hómentesítik”, míg a többi területen is rendszeresen dolgoznak a gépek. Az ügyvezetőtől megtudtuk, az eddig leesett 10-12 centiméter hómennyiség nem jelentős mennyiség, de az erős szél nagy gondot okoz, mivel sok helyen hóbuckák alakulnak ki. 12 órától a cég 11 gépe és a négy alvállalkozó traktora áll munkába, amelyek folyamatosan járják majd az utakat.

Andráshidán, Neszelében, Botfán és Ságodban akadnak olyan nyílt útszakaszok, ahová behordja a havat a szél, ezért ezeken a pontokon gyakrabban tűnnek fel a hóeltakarítást végző gépek. A Zala-Depo Kft. munkatársai csak azokon a részeken végeznek sózást, ahol az indokolt. Egyébként hajnalban is gőzerővel dolgoznak majd a hóekék, s ha a havazás nem csillapodik, akkor szükség esetén további gépeket állítanak „csatasorba”.

A Városgazdálkodási Kft. hajnali 2 óra óta végzi a járdák, terek, buszmegállók tisztítását, tájékoztatott Bakiné Rédei Tímea ágazatvezető. A havazás megindulásakor összesen 12 géppel kezdték meg a munkát, de napközben is hat fő folymatosan takarítja a közterületeket. A csúszosabb részeket sózással próbálják járhatóvá tenni, a hóbuckákat pedig motoros kézi hómaróval távolítják el a járádákról és a felüljáróktól. Délután valamennyi hómunkás kézbe veszi a „szerszámot” és a délelőtti rövid pihenő után újra felveszik a küzdelmet a havazással.

Tartalom megosztása: