keresés a weboldalon

A szenvedőkért

Zalaegerszeg címer
Hírek

A szenvedőkért

2006 november 02 - csütörtök
Első alkalommal szervezett összejövetelt a zalaegerszegi református templomban a hospice világnapja alkalmából az Életminőségért Alapítvány a Mónika-M Otthonápolási és Hospice Szolgálat támogatásával. A kulturális rendezvény céljáról Kerkai Gyuláné, az otthonápolási szolgálat vezetője elmondta: Két évvel ezelőtt az OEP által hirdetett pályázat keretében kezdődött az a munkájuk, melynek során daganatos betegek otthoni ellátását biztosítják.

Az ingyenes szolgáltatás keretében a betegség utolsó stádiumában a beteget és családját egy team – orvos, nővér, gyógytornász, pszichológus – látogatja rendszeresen, hogy segítséget nyújtson az életminőség javításában. Tevékenységük Zalában 183 településre terjed ki és több mint 50 munkatárs igyekszik megkönnyíteni a haldoklók utolsó heteit. Az emlékező összejövetelre az egykori betegek hozzátartozóit, a jelenlegi betegeket, egészségügyi dolgozókat hívtak meg.

A kulturális rendezvényen, – ahol többek között a Dózsa iskola tanulóinak vers-ének-furulya előadása tette színessé az estet, – elsőként Török Zoltán református lelkész szólt a szenvedők segítésének fontosságáról, majd dr. Kolonics Zsuzsanna, az onkológiai osztály főorvoshelyettese a világnap fontosságára hívta fel a figyelmet és szólt a „Hospice Hangja” mozgalomról. Mint fogalmazott, fontosnak tartják, hogy a daganatos betegek ne a családtól és szeretteiktől távol töltsék életük utolsó napjait.

Tartalom megosztása: