keresés a weboldalon

A szeretet ünnepe

Zalaegerszeg címer
Hírek

A szeretet ünnepe

2013 január 04 - péntek
Számomra a legkedvesebb ünnep minden évben a karácsony. Nemcsak azért, mert ajándékokat kapok, hanem mert ilyenkor sokat együtt van a család, azokkal az emberekkel lehetek a legtöbbet, akiket szeretek.

Az idén a téli szünet nagy része ünnepléssel telt. December 24-én mi anyával már délelőtt feldíszítettük a fenyőfát. Ilyen hatalmas és gyönyörű karácsonyfánk még talán nem is volt! Délben együtt ebédeltünk unokatestvéreimmel a nagyszüleimnél, a szentestét pedig mindenki otthon töltötte.  Idén a másik mamám vacsorázott velünk, aki már csak egyedül jöhetett. Sokat emlegettük papát, aki az égből, az angyalok közül figyelt bennünket.
Boldog voltam, amikor megkaptam azt a nagy legót, amire vágytam. Egy négyfejű sárkányt, egy kígyót és tornyot lehetett összerakni belőle. Keresztszüleim ajándéka is az volt, így két napig csak építettem. A hasznos dolgoknak is örültem: az övet, sapkát, papucsot már használatba is vettem. Igaz, a könyveket még nem kezdtem el olvasni, de mindenre nem kerülhetett sor!
A karácsony napjai vendégeskedéssel teltek, hozzánk is sok rokon, barát érkezett. Az evés-ivás mellett beszélgetéssel, játékkal telt az idő.
Az év utolsó napját nagyszüleimnél töltöttük unokatestvéreimmel. Feldíszítettük az egész házat, tévéztünk, játszottunk, éjfélkor megnéztük a tűzijátékot, és gyerekpezsgővel koccintottunk.
Sajnos, hamar elteltek az ünnepek, a szünet is véget ért. Azért jó volt kizökkenni egy kicsit a hétköznapokból, és örülni családnak, ajándéknak, szabadságnak!
Gerencsér Péter 
4.c
Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: