keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A színész szentestéje

Zalaegerszeg címer
Hírek

A színész szentestéje

2004 december 15 - szerda
Szakály Aurél színművész tíz éve tagja a Hevesi Sándor Színháznak. Mint mondja, nagyon jól érzi magát Zalaegerszegen, és szívesen marad mindaddig, amíg a teátrum vezetésének is tetszik a munkája. Körmenden lakott, Szegedre járt főiskolára, de Zalát is otthonának tekinti.

A fiatal színművész nem panaszkodik, hiszen sok szerepet játszik az idén. A most bemutatott Régimódi történetben is van feladata, majd a tavalyi sikerre való tekintettel idei évadba áthozott Alul semmi című zenés vígjátékban szerepel, illetve ő alakítja a Bádogembert az Óz című mesejátékban. Szerepálma nincsen, örül minden felkérésnek. Karácsony közeledtével azért egyre inkább a családja jut eszébe, hiszen legidősebb fiúgyermekként talán még most is ő az édesanya „kedvence”.
– A karácsonyt mindig otthon töltöm a szüleimmel. Van egy öcsém is, de neki van már családja, ő velük tölti a szentestét. Nekem még nincs, ezért nagyon jól esik a szüleimmel töltött ünnep. Persze azért én is szeretném, ha minél előbb megállapodnék, családot alapítanék, hiányzik így ünnepek tájékán a zsibongás körülöttem. A karácsonyfa felállítása, díszítése az én feladatom. Segítek édesanyámnak mákot darálni, ő pedig finom bejglit süt belőle. Minden évben elmegyünk a szentmisére, bár én annyira nem vagyok vallásos, inkább édesanyámat kísérem el.
Szakály Aurél saját bevallása szerint inkább „tüskés” forma ember, nem mindig kedves a színésztársaival, barátaival. Ilyenkor, a szeretet ünnepén azonban próbál minél kedvesebb lenni mindenkivel. Ez valamennyire tudatos nála, mert mint mondja, néhány évvel ezelőtt éppen karácsonykor lett beteg az édesanyja, s akkor inkább a kórházról szólt az ünnep, nem pedig Krisztus születéséről. Azóta édesanyjára is jobban figyel, s azóta neki nemcsak az ünnepet jelenti a karácsony, hanem azt is: nagyon örül, hogy a szentestét még mindig a szerettei körében töltheti.

Tartalom megosztása: