keresés a weboldalon

A szociális munka napja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A szociális munka napja (Videó)

2011 november 10 - csütörtök
A szociális munka napja alkalmából rendeztek szerdán délután ünnepséget a Városháza dísztermében. Idősgondozók, családsegítők, a hajléktalanokat segítő szolgálatok munkatársai voltak jelen.

Magyarországon 11 éve lett november 3. a szociális munka napja. Hivatalos ünnepséget azonban – az elsők között – csak 2002-ben tartottak, éppen Zalaegerszegen. 2004 óta a város szervezi a megemlékezést. A szerdai eseményen szinte valamennyi ellátó-gondozó szervezet képviseltette magát; persze úgy, hogy a rászoruló – főleg idős, beteg – emberek mellett is maradtak elegen.

Balaicz Zoltán alpolgármester azt hangsúlyozta: mindenképpen meg kell emlékezni azokról is, akik önfeláldozó munkájukkal azokon segítenek, akik számára ők jelentik talán az egyetlen kapaszkodót.

Az ünnepségen ezúttal hárman kaptak elismerést: Patakiné Sümegi Mária, Jordánné Takács Edit és Szabó Kálmánné.

– Először tartottam attól, hogy idős emberekkel kell dolgoznom – mondta Szabó Kálmánné. – Később, ahogy megismertem őket, a gondjaikat, „kialakult” az egész. Egyszerűen szeretni kell őket, ez a legfontosabb.

Zalaegerszegen egyébként mintegy 200-an dolgoznak a szociális ellátó hálózatban, és több intézményi vagy otthoni ápolási keretek között több mint ezer rászoruló emberről gondoskodnak.

yr/B.P.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: