keresés a weboldalon

A szombathelyi egyházmegyei íráspályázat és hittanverseny díjátadó ünnepsége (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A szombathelyi egyházmegyei íráspályázat és hittanverseny díjátadó ünnepsége (Diákújság pályázat)

2012 május 29 - kedd
A szombathelyi egyházmegyében irodalmi pályázatot hirdettek ,,Hitünk és életünk” címmel. Illés Csaba tanár úr említette a lehetőséget, és mi az osztályból többen is éltünk vele. Elkészítettük a pályamunkákat, s elküldtük Szombathelyre.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a hittanversennyel együtt 2012. április 28-án került sor. A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumot Tanár úrral, Kocsis Zsuzsanna tanárnővel és Stróber László atyával együtt 14-en képviseltük, köztük gimnazisták és mi ötödikesek.

Az ünnepséget a Brenner-kollégium nagytermében rendezték Veres András püspök atya jelenlétében. Salamon Viktória tanárnő, a verseny főszervezője köszöntötte a népes jelenlévőket. Utána engem kértek fel, hogy számoljak be az írásomról. Örömmel tettem eleget a felkérésnek. Majd a gimnazisták képviseletében a szintén mindszentys Korcsmár Flóra következett.

Az eredmények ismertetése alatt mindenki izgatottan figyelt. Püspök atya adta át az ajándékokat, és kezet fogott velünk. Mi elsők lettünk. Iskolánk többi versenyzője is nagyszerű eredményeket ért el. Standi Szilviát szólították, aki gyönyörűen zongorázott nekünk. A hittanverseny eredményeit ezután mondták meg. András püspök tartott előtte rövid előadást. Azt követően a jutalmakat átadta a legjobban szereplő csapatoknak.

Valamennyi résztvevő ajándékokkal, emléklapokkal térhetett haza. A gondos szervezők a felkészítő tanárokról sem feledkeztek meg. Örömmel tele és jóleső érzéssel tértünk haza Zalaegerszegre.

Káli Rebeka 5.b
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: