keresés a weboldalon

A Teleki kollégiumban

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Teleki kollégiumban

2004 október 29 - péntek
Az önkormányzat akadálymentesítési programjának keretében egy apartmant alakítottak ki a Teleki Blanka Leánykollégium félemeletén, benne két három ágyas hálószobával, fürdővel és konyhával.A 3,7 millió forint összértékű beruházás részeként beszereztek egy speciális szerkezetet is, melynek segítségével könnyedén feljuthatnak kerekesszékkel a diákok az emeletre, onnantól pedig ugyancsak akadálymentes a közlekedés.

– Ötvenöt négyzetméter alapterületű a szóban forgó apartman, melyben hat mozgáskorlátozott elhelyezésére nyílik lehetőségünk. Nemcsak arra ügyeltünk, hogy a helyiségen belül szabadon tudjanak közlekedni a mozgássérültek. Valamennyi ajtót szélesebbre cseréltük a szinten, és megszűntettük a küszöböket. A közösségi helyiségek is elérhetők ily módon kerekesszékkel – tudtuk meg Ujváriné Kovács Magdolnától, a Városi Középiskolai Kollégium igazgatójától.
Az önkormányzati beruházásban elkészült apartmant Gyutai Csaba alpolgármester avatta fel. Beszédében köszönetet mondott az intézmény vezetésének példaértékű kezdeményezésükért. Zala megyében a Teleki Blanka Leánykollégium az első, amely optimális körülmények között fogadni képes a városban tanuló mozgáskorlátozott középiskolásokat.

Tartalom megosztása: