keresés a weboldalon

A tesztpályán üléseztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A tesztpályán üléseztek (Videó)

2018 június 11 - hétfő
Az épülő járműipari tesztpályán tartotta kihelyezett ülését a Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság. A szakmai tanácskozás résztvevői ezúttal az autonóm járművek gyártására, a mesterséges intelligencia kutatásokra, valamint cyber biztonsági kérdésekre koncentráltak. A programon 11 izraeli, az autonóm járműgyártásban jeleskedő üzletember vett részt.

Izraelben számos magasan képzett szakember dolgozik önvezető autók kifejlesztésén, tesztpályájuk azonban nincsen. Ezért fogadták örömmel a vegyes bizottság kezdeményezését, miszerint megismerkedhetnek a zalaegerszegi létesítmény nyújtotta lehetőségekkel.

dr. Palkovics László – innovációs és technológiai miniszter, társelnök, Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság:

Ohad Cohen, a Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság izraeli társelnöke úgy véli, mindkét ország számára gyümölcsöző lehet az együttműködés. Kiemelte, hogy repülőgéppel három óra alatt elérhető a zalaegerszegi tesztpálya, melyet bizonyára több cég is ki fog használni.

Zalaegerszeg és Izrael között eddig csupán a kultúra területén volt kapcsolat, a jövőben ezt a gazdaság szintjére is szeretnék kiterjeszteni. Erről beszélt köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A bizottság tagjait végig vezetik a tesztpályán a nap végén. Az ülés kedden Budapesten folytatódik.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: