keresés a weboldalon

A továbbjutás eldőlt

Zalaegerszeg címer
Hírek

A továbbjutás eldőlt

2010 március 24 - szerda
Dombóvár KC – Zakakerámia ZTE 65 -101 (24-31, 10-19, 16-24, 15-27) Magyar Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés a legjobb 4 közé jutásért, első találkozó. Zalaegerszeg, 600 néző Jv.: Forrai, Tóth K., Török Z. Dombóvár: Cubela (18), Szőke (18/3), dr. Deák (18/12), Balogh (6/3), Klir (5). Csere: Baumann, Gubi, Vezetőedző: Földi Sándor.

ZTE: Hinnant (5/3), Watson (4), Wilson (13/6), Kámán (9/3), Trepák (9/3). Csere: Simon(14/6), Bödör (10/3), Gáspár (13/3), Baki (6), Tóth Á. (10), Timberlake (8), Délity. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

A dombóváriak teremproblémák miatt lemondtak a pályaválasztói jogukról, így az első mérkőzést is Egerszegen játszották. A tolnai csapat az elején vezetett 2 ponttal, aztán a ZTE gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. Mindkét oldalon kevés hangsúlyt fektettek a védekezésre a csapatok, a ZTE-nek kedvezett ez a harcmodor, mert játékosai pontosabban dobtak.

Gyorsan meglett a 20 pont különbség a két csapat között, ettől kezdve a hazai oldalon a cserék kaptak játéklehetőséget. Közülük leginkább Bödör Bence élt a lehetőséggel, pontokat szerzett, és a lepattanó labdák megszerzésében is jeleskedett.

A közönség a végén azért szorított, hogy meglegyen a 100. pont. A publikum kívánságát Gáspár teljesítette. Minden elbizakodottság nélkül elmondható, hogy a Zalakerámia ZTE ott van a Magyar Kupa négyes döntőjében. A visszavágót egy hét múlva játsszák Egerszegen.

Vélemények

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Annak örülök leginkább, hogy senki nem sérült meg. A másik pozitívum, hogy a hölgyek után mi is ott leszünk a Magyar Kupa négyes döntőjében, ami mindenképpen dicséretes.

Bödör Bence, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Amikor pályára léptem, kicsit emelkedett az adrenalinszintem, de jó hatással volt játékomra. Igyekeztem élni a sors adta lehetőséggel.

Gáspár Dávid, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Már dobtam 100. pontot, akkor is egy láda sört hoztam a csapatnak. Most is így lesz. A bajnokság végén is hoznék egy ládával….

(Zala-Lap, B. I. – L. D. Fotó: B. M.)

Tartalom megosztása: