keresés a weboldalon

A továbbjutás megvan

Zalaegerszeg címer
Hírek

A továbbjutás megvan

2010 április 28 - szerda
Zalakerámia ZTE – Soproni KC 83-82 (21-23, 25-19, 19-21, 18-19)

NB I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás 3. összecsapás. Zalaegerszeg 1.800 néző. Jv.: Bodnár, Kapitány, Márton.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (19/6), Watson (17/9), Kámán (10), Wilson (9/6), Trepák (14). Csere: Tóth Á. (5), Gáspár (5/3), Timberlake (4) Baki. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai Tanácsadó: Patonay Imre.

Soproni KC: Richardson (19/9), Brooks (17/3), Molnár (7/3), Szabó (9/3), Knight (28). Csere: Keresztes (1), Halmai (1), Gombás, Pojbics. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

Akárcsak az első hazai mérkőzésen, ismét rendkívül gyengén kezdett a ZTE. Pontatlan dobások és szellős védekezés után az 5. percben már 8 ponttal vezetett a vendégcsapat ( 11-19). A folytatásban valamelyest javult a hazaiak védőjátéka, így sikerült a felzárkózás (9. p. (19-19).

A második negyed elején rövid időre átvette a vezetést a ZTE, de a soproniak zónája ellen tehetetlen volt, mivel a külső dobások nem sikerültek. A vendégek meg minden mindegy alapon szórták a triplákat. Küzdött a ZTE, s végül csekély előnnyel térhetett pihenőre.
A másik két negyedben ledaráljuk őket, hosszabb a kispadunk, mondta egy ZTE-drukker a szünetben.

A cserék azonban ezúttal vajmi keveset tettek hozzá a játékhoz. Továbbra is ritmustalanul támadott a hazai csapat, s bár a harmadik negyed közepén 58-50-re meglógott, de két eladott labda, és a Sopron már ismét ott volt a nyomában.. Érdekesség, hogy a vendégek a szűkebb keretük ellenére frissebbnek voltak.

Nagy küzdelmet hozott a befejező játékrész. A 35. percben 77-67 vezettek a zalaiak, de a vendégek nem adták fel. Ehhez kellett, hogy a ZTE 3 percig nem talált a gyűrűbe. Kétpontos soproni vezetésnél Hinnant dobott egy triplát. Egy támadásra viszont maradt ideje a vendégeknek, de Brooks hibázott.
A ZTE 3-0-ra nyerte a páros csatát, ennek örüljünk. A rossz játékot pedig felejtsük el. Bízzunk benne, hogy ennél csak jobb jöhet.

Vélemények:
Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője:
– Lényeg a 3-0, és hogy jó egy hetet készülhetünk, pihenhetünk. A következő ellenfelünk ezt nem teheti meg. A sérültjeink is felgyógyulhatnak.

Meszlényi Róbert, a Soproni KC vezetőedzője: – A szezon egyik legjobb meccsét játszottuk. A ZTE többször is elhúzott, mindig visszajöttünk, sőt fordítani is tudtunk, óriásit küzdött, egységről, erőről, tartásról tett tanúbizonyságot a csapat. Azt nagyon sajnálom, hogy utolsó támadásunknál egyértelmű személyi hibánál a játékvezetők nem adták meg a lehetőséget arra, hogy a játékosok döntsék el a mérkőzést.

Bodrogi Csaba, a Zalakerámia ZTE sportigazgatója: – A nézőszámon is meglátszott, hogy mindenki biztosra vette a 3-0-at. Talán a fiúk is kicsit lejátszották fejben előre a találkozót. A play off ilyen. Azért bízom, hogy a folytatásban a jó eredmény mellé jó játék is párosul.

Baki Gergely, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Miért volt ilyen kutya nehéz a mai találkozó? Ez már történelem. A Sopronnak kevesebb veszíteni valója volt, nyugodtan játszhatott. A mi vállunkat nyomta az esélyesség terhe, s mindenképpen be akartuk fejezni a páros csatát.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: B. M.)

Tartalom megosztása: