keresés a weboldalon

A tudatos fiatalítás hosszú távon megtérülhet

Zalaegerszeg címer
Hírek

A tudatos fiatalítás hosszú távon megtérülhet

2018 június 29 - péntek
A Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata szerdán sajtótájékoztatón számolt be az elmúlt időszak történéseiről. Korábban írtuk, hogy négy fiatallal – Papp Péter, Durázi Krisztofer, Bagó Martin, Gulyás Milán- kötött hossztávú szerződést a klub.

Stárics Kornél ügyvezető foglalta össze a bajnokság vége óta történteket.

-Három meghatározó játékos helyére négy, a korosztályukban kiemelkedő fiatalt igazoltunk. Kinney és Mikovic opciós szerződésétől eltekintettünk, ami nem zárja ki, hogy a jövőben még együtt dolgozzunk velük. Benke Szilárdnak a Szolnokéhoz hasonló ajánlatot adtunk, de ő a nemzetközi kupaszereplés miatt döntött a váltás mellett.

A ZTE KK keretében a saját nevelésű fiatalok- Farkas Attila, Kovács Benedek Máté- is helyet kapnak, akik közül Kovács Benedek Máté június elején a francia bajnok Monaco meghívására három napos tesztelésen vett részt. A klub és a játékos még vár a franciák válaszára. Doktor Péterre és Kis Raulra nagyobb feladat hárul majd a bajnokságban.

Az ügyvezető elmondtam továbbá, hogy a klub gazdálkodása feszes, de stabil és az idei szezont magasabb költségvetéssel kezdhetik majd.

Dr. Gyimesi Endre, a klub társadalmi elnöke a fiatalításra tért ki köszöntőjében, ami részben egy korábban elkezdett koncepció folytatása, másrészről a kulcsjátékosok távozásához való alkalmazkodás. Az elnök Benke Szilárd példáját hozta fel, aki két évvel ezelőtt érkezett Zalaegerszegre és az itt töltött idő alatt vált igazi játékossá. Mind a négy fiatalban meg van az a tehetség, ami a magyar bajnokság meghatározó játékosaivá teheti majd őket. Tudatosan kötöttek a fiatalokkal két éves szerződés, hogy legyen idejük összeszokni és idejük a bizonyításra is.

Benze Tamás vezetőedző szakmai oldalról közelítette meg az igazolásokat. Kiemelte, hogy eredetileg három fiatal igazolását tervezték, de Horváth Ákos távozása felborította az előzetes terveket.

-Hátvéd posztra nagyon nehéz elérhető hazai játékost igazolni. Papp Péter a három fiatallal szemben némileg lépéselőnyben van, hiszen közel 15 percet töltött a parketten az elmúlt szezonban, így őrá Horváth Ákos helyén számítunk. A fiatalok beépítése nem egyszerű feladat és rizikós is, az hogy ez mennyire sikerülhet, azt majd az éles meccsek döntik el. Olyanokat igazoltunk, akik bizonyítani akarnak!

Vezetőedző a légiósokról is szólt, akik négyen, Szabó Zsolttal kiegészülve jelentik majd a rutint a csapatban.  A tárgyalások jó úton haladnak és minden posztra van 2-3 kiszemelt játékos, akik közül többen már szerződést is kaptak. Sajnos ebben az évben még inkább előtérbe került a külföldi játékosoknál az a szempont, hogy európai kupában szeretnének bizonyítani, ami megnehezíti a leigazolásukat. Előre láthatóan július közepére várható az első igazolás bejelentése.

 

Zárásként Papp Péter és Gulyás Milán is megköszönte a vezetőknek a bizalmat. Mindketten azért döntöttek a váltás mellett, mert Zalaegerszegen már jó példa van arra, hogy sok munkával, megkapva a bizalmat előre tudnak lépni a pályafutásukban.

A vezetők bíznak a fiatalokban és a cél továbbra is a szűkebb magyar elitbe való tartozás és a legjobb nyolcba kerülés kiharcolása.

A csapat a felkészülést augusztus 6-án kezdi meg, de az elmúlt évhez hasonlóan a megelőző hetekben a fiataloknak külön foglalkozásokat tart a szakmai stáb.

-P-

 

Tartalom megosztása: