keresés a weboldalon

A város polgárává avatta a végzős diákokat Balaicz Zoltán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A város polgárává avatta a végzős diákokat Balaicz Zoltán (Videó)

2015 április 28 - kedd
1300 végzős diákot fogadott polgárai közé a város. A hagyományoknak megfelelően Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a középiskolásokat. Az avató ünnepségen elismerést kaptak azok a fiatalok, akik kiemelkedő tanulmányi és sport teljesítményeket értek el.

Wohner Dóra a Kölcsey Gimnázium végzős diákja egy jazz standerddel nyitotta meg a polgáravató ünnepséget a zsinagógában. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében azt mondta: a végzős diákok értékes polgárai a városnak.

A város vezetője jelképesen Zalaegerszeg polgáraivá avatta a fiatalokat. A legjobb eredményeket elért végzősök oklevelet és Nyáry Krisztián Igazi hősök című könyvét kapták. Fentős Dorina, a Kölcsey Gimnázium tanulója Kazinczy-díja miatt vehette át a város elismerését.

Idén mintegy 79 fiatal nyújtott kiváló eredményt tanulmányi versenyen és diákolimpián. Közülük Szűcs Valdó fiatal kora ellenére már a felnőttek között szerepelt az atlétikai Európa- bajnokságon.

A végzős diákok közül a legtöbben szeretnének továbbtanulni. Egyelőre azonban mindenki a csütörtökön kezdődő ballagásra és az érettségire készül.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: