keresés a weboldalon

A város szolgálatában

Zalaegerszeg címer
Hírek

A város szolgálatában

2007 december 15 - szombat
Három szervezet és hat magánszemély tevékenységét ismerte el Zalaegerszegért-díjjal a város közgyűlése. Az idei évi elismeréseket ünnepélyes keretek között dr. Gyimesi Endre polgármester adta át. Köszöntőjében hangsúlyozta: Zalaegerszeg szerencsés abban, hogy minden időszakban éltek a városban olyan személyiségek, akik őrizték az elődök munkáit, alkotásait.

1993 óta minden évben adományoznak Zalaegerszegért – díjat olyan magánszemélyeknek és szervezeteknek, akik a város építésében, fejlesztésében, kulturális, oktatási és sportéletében példaértékűt, maradandót alkottak, tudásukkal szolgálták a várost, és öregbítették jó hírnevét.

Elismerést kapott a Besenyő a 2000-es években Alapítvány közös értékeink megóvásáért és továbbörökítéséért, a minél élhetőbb városrész kialakításáért. Az alapítvány összefogja a zalabesenyői civil energiákat és a helyi közösségeket. Az alapítvány képviseletében a díjat dr. Gombos József vette át.

A Kertvárosi Nyugdíjas Klub 1986-ban alakult, napjainkban már több mint száz fővel működő szervezet. Az Apáczai ÁMK működésének nélkülözhetetlen szereplői, nélkülük nincs rendezvény, nincs program. Ahol megjelennek, ott azonnal családias, szerető és élettel teli hangulat tölti be a teret. Csodálatos erőt képviselnek – hangzott el az ünnepségen, ahol Szatmáry Bálintnénak adta át a díjat dr. Gyimesi Endre.

A harmadik szervezet a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club, amely kiérdemelte az elismerést. Legsikeresebb évük 2006 volt, amikor 03 bajnoki érmet szereztek. A taglétszámuk elérte a 70 főt, új utánpótlás csoport indult. Az egyesület az idén ünnepelte 15 éves születésnapját: 8 bajnoki éremmel és 81 ponttal 2007 legjobbjai között végeznek az egyesületi rangsorban. A díjat Vajda László elnök vette át.

A magánszemélyek közül Zalaegerszegért-díjat kapott Jochen Hartloff, Kusel város polgármestere, a Rajna-Pfalz tartomány parlamenti képviselője, az SPD frakció vezetője. Kiemelkedő szerepe volt a két város között létrejött kapcsolatban, rendszeresen, személyesen vesz részt közös találkozásokon, programokon. Kusel új városrészében 2003-ban avatták fel a „Zala utcát”. Jochen Hartloff más irányú kötelezettsége miatt nem tudott részt venni az ünnepi közgyűlésen, az elismerést 2008. január 4-én, a város újévi fogadásán veszi át.

Molnárné Raposa Irén, a Göcseji Múzeum PR-osztályvezetője. Munkája során számos rendezvény vált az elmúlt években hagyományossá, a város kulturális életének szerves részévé. Fontos szerepet vállal a testvérvárosi kötelékek formálásában, küldöttségek fogadásában. Tolmácsként, szervezőként, idegenvezetőként is részt vesz az oroszországi, ukrajnai és bulgáriai partnerekkel közös programok lebonyolításában.

Nemes László festőművész, az Izsák ÁMK tanára. Kiemelkedő művészi és művészetpedagógiai tevékenysége, valamint a határ menti régiók alkotóival való kapcsolattartása jelentős mértékben gazdagítja Zalaegerszeg kulturális életét.

Pintér János, a Városi Tűzoltóság parancsnoka. Posztját 1987. január elseje óta tölti be. Parancsnoksága alatt jelentősen javult Zalaegerszeg és környékének tűzvédelmi helyzete, így napjainkra ezen a téren megnyugtató stabilitás következett be. Irányításával a tűzoltóság jó szakmai kapcsolatot alakított ki Zalaegerszeg testvérvárosainak tűzvédelmi szerveivel is.

Szényi Zoltán, a Zrínyi gimnázium művésztanára. Huszonöt éves általános iskolai oktató-nevelő munka után mondott igent 1997-ben a Zrínyi gimnázium felkérésére. Az itt eltöltött 10 esztendő alatt a folyosógaléria házigazdájaként évente több kiállítást szervezett. Művészként alkotásaival 1975 óta szerepel önálló és csoportos kiállításokon, határon innen és túl. Számos díjat nyert és vehetett át több elismerést az évek folyamán. (Zala-Lap Kft., V.Zs., P.K.E.)

Tartalom megosztása: