keresés a weboldalon

A Városgazdálkodási Kft. tavaszi munkáiról

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Városgazdálkodási Kft. tavaszi munkáiról

2010 április 20 - kedd
A munkálatokat elsősorban az időjárás határozza meg a Városgazdálkodási Kft.- nél. A szokásosnál is rosszabb idő volt az év elején, és most április közepén is hűvös az időjárás.

– Sőt, nem olyan régen még a hóval, illetve a síkosság mentesítéssel kellett küzdenünk. Ettől függetlenül a városban a zúzalék összegyűjtésével napokon belül végzünk. Eközben a tavaszi munkálatok is jelentős mértékben elkezdődtek – fogalmazott Nagy András, a VG Kft. ügyvezető igazgatója.

– Közel ötven utcában az utcasor-fák metszése megtörtént, és a tél okozta sebek kijavítása is folyamatos. Kijavításra kerülnek a megsüllyedt útfelületek, a hó fedett szemetes területeket megtisztítottuk, és az ősszel elmaradt lomb összeszedéssel 9is végeztünk a landorhegyi és a Hegyalja úti lakótelepek környékén.

A tavaszi munkák megkezdésének legfontosabb feladata az első fűnyírás – folytatja Nagy András. – A belvárosban másfél millió négyzetméter zöldfelület megnyírása vár ránk, itt a gépi technológia elsődlegesen a meghatározó. Így a legnagyobb teljesítményt az első fűnyírás alkalmával kell bevetnünk. Három, három és fél hét alatt tudjuk a város teljes zöldterületén első alkalommal a füvet megnyírni.

Mint mondta, április elején a virágágyak takarítása, helyreállítása, valamint a belváros utcáiban a fűnyírás már megtörtént, április 16.-tól a munkálatok folytatódnak a város többi területén. Elkezdődnek a lakossági köztisztasági akciók, a lakóközösségek közreműködésére számítanak idén is és a cég folyamatosan, segíti is őket.

Hamarosan – május elsejétől – a Városgazdálkodási Kft.-vel kapcsolatos hírek saját honlapjukon (www.vgkft.hu) is elérhetők lesznek. – Intenzív munkát jelent számunkra a városnapi felkészülés, illetve az előkészületek. A rendezvény ideje alatt a „motoros boszorkánnyal” tisztítjuk a helyszínek környékét, vigyázunk a tisztaságra és természetesen az idei évben is készülünk meglepetéssel – teszi hozzá az ügyvezető.

A Városgazdálkodási Kft., meghirdette a „Rajzolj új világot, ültess több virágot” pályázatot, melyre az általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok alkotásait várja, május 4-i beérkezési határidővel. Célja, a Virágos Zalaegerszegért pályázat népszerűsítése, és a pályázati felhívás plakáthátterének megtervezése.

Szeretnék jobban bevonni e projektbe a diákokat. Fontos, hogy iskolánként, de tanulóként is lehet pályázni, díjazzák ez utóbbiakat is. A plakát legyen színesben, fekete-fehérben, valamint kis és nagy méretben is jól megjeleníthető. Személyenként legfeljebb két tervvel lehet nevezni, a pályaműveknek címet kell adni.

A képeket zöld környezetben, a város napján kiállítják, és közönségszavazatokra is számítanak. Nagy András hozzátette: az elkészült pályamunkákat a későbbiekben olyan anyagként szeretnék feldolgozni, amely zalaegerszegi kiadványokban is szerepelne.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: