keresés a weboldalon

A vásár hangulatában

Zalaegerszeg címer
Hírek

A vásár hangulatában

2013 december 20 - péntek
Idén Zalaegerszegen már hetedik alkalommal rendezték meg az egyre népszerűbb kézművesek vásárát. A rendezvénynek a Keresztury ÁMK adott otthont a Landorhegyen.

Én minden évben nagyon várom, hogy részese lehessek a három napos programnak.

Az ország több megyéjéből közel ötven kiállító hozta el, mutatta be a fantáziájuk alapján, általuk készített sokféle portékát. Láthattunk sütőgyurmából, gyöngyből készült ékszereket. Szebbnél-szebb babákat, fali képeket, horgolt angyalkákat, díszpárnákat, táskákat, díszített mézeskalácsokat, növényi eredetű szappanokat és még számtalan szemet gyönyörködtető terméket csodáltunk meg.

 

Az egész kiállítóteret a karácsonyvárás hangulata járta át.

Első alkalommal mutatkozhattak be élelmiszer előállítók. Házi készítésű lekvárokat, sajtokat, savanyúságot, mézet, sonkát, kolbászt, áfonyaszörpöt kínáltak. Öröm, és a szervezők kiváló munkáját dicséri, hogy egyre több a látogató, akik igényes termékekkel örvendeztetnék meg szeretteiket.

 

Egy mesterszakács látványkonyháját is figyelemmel kísérhettük. Percek alatt elkészíthető ételeket kóstoltunk, melyek közül kettőt otthon is kipróbáltunk.
A gyerekek legnagyobb örömére a csokoládékóstoló sem maradt ki a programból. Pálcikára gyümölcsdarabokat fűztek, ezt pedig folyékony csokoládéba mártották. Négyszer álltam sorba érte! Mennyei!

Így telt a kézműves termékek vására. Ami külön büszkeséggel tölt el, hogy Édesanyám termékei – ezeket látjátok a fotókon – sikert, elismerést arattak! Boldog karácsonyt kívánok Nektek, akár bolti, akár kézműves terméket adtok családtagjaitoknak!

Bagó Linett 6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Fotó: infozalaegerszeg.hu/Csentericz Csaba (L@ndser)

 

Tartalom megosztása: