keresés a weboldalon

A Virágos Magyarország verseny fő zsűrije Zalaegerszegre látogatott (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Virágos Magyarország verseny fő zsűrije Zalaegerszegre látogatott (Videó)

2014 szeptember 03 - szerda
A kifejezetten magas régiós pontszámoknak köszönhetően Zalaegerszegen járt a Virágos Magyarország fő zsűrije. Látogatásuk legfőbb célja az volt, hogy megismerkedjenek a várossal, illetve a legújabb fejlesztési tervekkel. A városházán Doszpoth Attila alpolgármester és több önkormányzati vállalkozás vezetője fogadta a bírákat.

Zalaegerszeg már több mint 10 éve vesz részt a Virágos Magyarországért versenyben. A megyeszékhely eddig is kiemelkedően szerepelt a megmérettetésen.

Prutkai János, a Virágos Magyarországért verseny szervezőbizottságának elnöke ismertette, melyek azok a szempontok, amiket figyelembe vesznek a zsűrizés és az eredmény meghozatala során.

A fejlesztési tervekről Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, Nagy András, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója és Doszpoth Attila alpolgármester számolt be. A beruházásokban nagy szerepet kap a környezettudatos nevelés, a megújuló energia és társadalmi szerepvállalás is.

Kovács Mihály, a Városgazdálkodási Kft. művezetője elmondta: a közösségi virágültetéseknek köszönhetően a helyiek egyre jobban odafigyelnek a környezetükre.

2003 óta létezik a Virágos Zalaegerszegért Mozgalom, amelyben a helyiek megmutathatják, hogyan tudják szépíteni környezetüket. Erre támaszkodva jó esélyei vannak a városnak a Virágos Magyarországért versenyben, hiszen a zsűri a helyiek környezettudatosságát is értékeli.

Doszpoth Attila alpolgármester szerint a belváros-rehabilitációs projektnek is fontos része a virágosítás és a zöld felületek kialakítása.

A beszámolók alapján a zsűri elégedett volt a környezetvédelmi programokkal, az oktatási és helyi civil szervezetek bevonásával megvalósult projektekkel és a megújuló energia felhasználásával is.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: