keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A virágos Zalaegerszegért

Zalaegerszeg címer
Hírek

A virágos Zalaegerszegért

2005 augusztus 29 - hétfő
A Virágos Zalaegerszegért program keretében megkezdte a településrészek látogatását a zsűri. Idén 34 pályázat érkezett az önkormányzat hivatalába. Az iskoláktól, óvodáktól azonban több aktivitást várnának a képviselők – mondta Nagy András, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója.

A tavaly indult projektre idén is 4 kategóriában lehetett nevezni. Családi házak, telepszerű többszintű lakóépületek, kereskedelmi és ipari telephelyek, továbbá intézmények, iskolák, óvodák képviselői adhatták be pályázataikat.

– Nagyon jónak találom a szándékot, valamint az önkormányzat szerepvállalását, hogy ösztönzi, és anyagilag támogatja a még szebb városképet. Véleményem szerint, tovább kellene finomítani a programot, például úgy, hogy a Városgazdálkodási Kft. tuját, vagy virágföldet is biztosítana a nevezőknek. Az intézmények, iskolák környezetét lehetne még esztétikusabbá varázsolni. Célszerű lenne, ha az akció a parlagfű összegyűjtésére is kiterjedne. Bár a programot hirdetések sorozata előzte meg, mégsem jut el a lakóközösségek többsége addig, hogy késztetést érezzenek a pályázat benyújtásához – fogalmazta meg tapasztalatait Kiss Ferenc önkormányzati képviselő.

– A Virágos Zalaegerszegért program célja, hogy évről évre, minél többen vegyenek részt a mozgalomban. Ehhez azonban szélesíteni kell azoknak a körét, akik pályázhatnak, tehát a jövőben el szeretnénk érni azt, hogy a kisebb zöld közterületek is ugyanúgy versenyhelyzetbe kerülhessenek, mint nagyobb társaik.

Az elbírálásoknál figyelembe vesszük egyebek mellett a gondozott terület esztétikusságát, gyommentességét, tisztaságát, a színek – formák harmóniáját, továbbá kapcsolódását a tájjal. A legszebb zöldterületeket pénzjutalommal illeti a zsűri, amely nemcsak növények, de padok, valamint fűnyíró gépek vásárlására is felhasználható – fejtette ki Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő.
Nagy András, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: még kezdeti stádiumban van a program, hiszen a legfontosabb jelenleg, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek. A Virágos Magyarországért akcióban tavaly különdíjat nyert a város, tehát a cél jelenleg az, hogy a lakosság bevonásával tovább fejlesszék a városképet.

Tartalom megosztása: