keresés a weboldalon

A virágos Zalaegerszegért rajzoltak

Zalaegerszeg címer
Hírek

A virágos Zalaegerszegért rajzoltak

2010 június 02 - szerda
Zalaegerszeg önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. által több éve meghirdetett „Virágos Zalaegerszegért” program az idén a diákokat megszólító rajzpályázattal bővült. A gyerekek által szép számban beküldött munkák (130 alkotás) képezik a környezetszépítő akció plakáthátterét, de ezekből választanak logót és egyéb kiadványhoz illusztrációkat.

Két kategóriában, azaz felső tagozatosok és középiskolások nevezhettek a kiírásra, melynek végén nemcsak az egyéni alkotókat, hanem iskoláikat is díjazták, remélve ezzel az intézmények nagyobb részvételét a virágosítási versenyben.

Ez utóbbi célt segíti, hogy az iskolák jutalmait különböző értékű vásárlási utalványok képezik, melyeken növényeket, illetve kerttervezési szolgáltatásokat lehet vásárolni. Ezzel kívánják azt a tudatformálást segíteni, mellyel elérhető, a közvetlen környezet kulturáltabb és felelősebb alakítása.

A zsűrizésben a pályázat kiírói mellett grafikus szakemberek és iparművész is helyet kapott.

Az eredményhirdetésre és a munkák kiállítására az Egerszeg Fesztiválon került sor, ahol a közönség is szavazattal élhetett.

A rajzpályázatban legeredményesebb intézményeknek az Ady iskola, a Zrínyi – gimnázium, a Landorhegyi és a Petőfi iskolák bizonyultak. A közönség díjat Koronczi Fanni (Liszt iskola) nyerte el. Ezen kívül 17 különdíjat osztottak ki a szervezők.

A díjnyertes munkák készítői pedig Udovenko Evelin, Májer Fruzsina, Kollár Viktória (Ady), illetve a fiatalabb korosztály esetén, Horváth Szandra (Zrínyi), Gyarmati Anna, Éder Lili (Ady), Major Lilla (Landorhegyi). Az első három helyezettek értékes tárgyjutalomban részesültek.

Udovenko Evelin (felkészítője Frimmer Gyula), a középiskolás kategória győztese elmondta, szerinte jó úton halad a város a virágosítás terén, de van még tennivaló.

Ő maga, az idén nemcsak virágot, de bokrot és fát is ültetett már hétvégi kertjükben. Egyébként sok kedvenc virága van, melyek közül a fehér rózsát emelte ki. A pályázat nyertes kolibris piros virágot nagynénjének készítette eredetileg ajándékba, aztán ösztönzésre küldte be a rajzpályázatra. Hozzátette még, hogy nyert már meg néhány versenyt, de a fődíjjal járó kerékpárt örömmel fogadta.

(Zala-Lap, bánfi kati)

Tartalom megosztása: