keresés a weboldalon

A volt Pais-iskolába költözik a „Miasszonyunk” Időskorúak Otthona (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A volt Pais-iskolába költözik a „Miasszonyunk” Időskorúak Otthona (Videó)

2014 június 27 - péntek
A Kolping Oktatási és Intézményfenntartó Szervezete lett az új fenntartója a „Miasszonyunk” Időskorúak Otthonának. Ezt 1993-ban a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend hozta létre a saját idős és beteg rendtagjainak ellátására. Az új otthont a volt Pais Dezső Általános Iskolában alakítják majd ki.

Zala megye elöregedése és a folyamatos várakozói létszám az otthon fennmaradását indokolta, ezért az önkormányzat támogatásával találtak új fenntartót. A jelenlegi otthon harmincnégy férőhelyes, ezt az új épületben ötvenre növelik. A második ütemben az intézmény további tíz embernek biztosítana idősellátást, húsz férőhelyen pedig hospice ellátást.

A szerződés aláírásán Gyutai Csaba polgármester, Juhász Imre atya és Francoise Debeaupte nővér vettek részt.

Új fenntartóként a Kolping vállalta, hogy átveszi az intézményt és egyházi jelleggel működteti tovább. A zalaegerszegi, a türjei otthon egyik telephelyeként üzemel majd – mondta Juhász Imre atya, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet igazgatója, majd hozzátette:

Több mint 20 évvel ezelőtt nyitották meg a „Miasszonyunk” Időskorúak Otthonát, azért hogy elláthassák az idős, beteg rendtagokat. Időközben az intézmény oktatási és nevelési profilját a szükségleteknek megfelelően alakította úgy, hogy a város meghatározó szociális intézményévé vált.

A Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend magyarországi képviselőjeként, Francoise Debeaupte nővér elmondta, nagyon örül annak, hogy az intézmény új fenntartója a korábban kialakított szellemiséggel működteti majd tovább az otthont.

A beruházást 60 millió forinttal támogatja a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend, és ugyanekkora összeggel járul hozzá a város önkormányzata is. Az építkezést jövőre kezdik, és várhatóan augusztusban befejeződik a beruházás.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: