keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A Zalakerámia marad a ZTE KK főszponzora (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Zalakerámia marad a ZTE KK főszponzora (Videó)

2012 május 31 - csütörtök
Továbbra is a Zalakerámia Zrt. lesz a ZTE Kosárlabda Klub fő támogatója – az erről szóló szerződést csütörtökön írták alá a városházán. A megállapodás azért is fontos, mert a 2010-ben még NB I.-es bajnok csapat 2012-re visszacsúszott a másodosztályba. Most azonban – hangzott el az aláírást megelőző sajtótájékoztatón – megkezdődhet a csapatépítés.

A klub új szakosztályi formában működik tovább: nagyobb hangsúlyt fektetnek a marketingre, újabb támogatók megnyerésére, miközben Völgyi Péter szakmai igazgatóként, Heinrich Róbert pedig a felnőtt csapat vezető edzőjeként tevékenykedik majd.

A következő évadra szóló szponzori megállapodást a Zalakerámia elnök-vezérigazgatója, Jaramani Rafik és a ZTE Kosárlabda Klub ügyvezetője, Kern Lajos írta alá. A támogatás összege nem publikus, csak annyit tudni róla, hogy az NB II-be visszacsúszott csapat első osztályú körülmények között dolgozhat azon, hogy visszajusson az I. osztályba. Ezt várja a főszponzor, a klub ügyvezetője és a fő tulajdonos, a város egyaránt.

Hadnagy Zoltán, a Zalakerámia Zrt. gazdasági igazgatója a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: annak ellenére, hogy visszacsúszott a másodosztályba, bíznak a ZTE kosarasaiban, és a több mint hatévi együttműködés után kötelességüknek érzik a sportág támogatását.

Gyutai Csaba polgármester – aki bizalma jeléül a ZTE KK új mezét is magára öltötte – arról beszélt: nehéz időszakon van túl a kosárlabda klub, de a most megteremtett anyagi feltételek és a szakmai vezetés esélyt jelenthet arra, hogy az együttes mihamarabb visszakerülhessen az első osztályba.

Kern Lajos, a ZTE KK ügyvezetője szerint végre megteremtődtek a feltételek az építkezéshez, a nyugodt, távlati munkához. Sportszakmai szempontból ő is azt várja, hogy a ZTE kosárcsapata minél hamarabb visszakerül az NB-I.-be, és hogy tartósan a középmezőnyben marad.

Hogy kik játszanak majd a ZTE kosárcsapatában, még nem tudni – a klub a jövő héten írja alá a szerződéseket.

yr/T.S.

Tartalom megosztása: