keresés a weboldalon

A ZTE FC győzött és elkerült a kieső helyről

Zalaegerszeg címer
Hírek

A ZTE FC győzött és elkerült a kieső helyről

2018 május 29 - kedd
A ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata a már kiesett Sopron vendégeként játszott.

Soproni VSE – ZTE FC 1-3 (1-0)

 Sopron, 350 néző. Jv.: Pillók (Máyer, Legeza).

 ZTE FC: Kovács Z. – Polényi, Forgács, Devecseri, Lencsés (Fodor, 46.) – Nagy T. – Horváth K., Hudák, Patvaros (Fujsz, 22.), Babati (Ekker, 54.) – Vernes. Vezetőedző: Artner Tamás.

 Gólszerzők: Kővári (40.), illetve Fujsz (58.), Horváth K. (70.), Vernes (92.).

 Az utolsó előtti forduló előtt olyan hírek is felröppentek, hogy a február óta fizetés nélkül játszó hazaiak ki sem állnak a zalaiak ellen. Közel 100 szurkoló buzdította a helyszínen a kék-fehéreket, akiknek csak a győzelem megszerzése számított. Jól kezdett a ZTE és előbb Vernes, majd Nagy veszélyeztetett. A 22. percben a megsérült Patvarost Fujsz váltotta. Visszaesett a vendégek játéka, míg a hazaiak masszívan védekeztek. A félidő hajrájában újra jöttek a zalai helyzetek, de a gól csak nem akart összejönni. A 40. percben Kővári egyéni megmozdulása ragadtatta tapsa a hazai közönséget, az egyéni akció végén 14 méterről vette be Kovács kapuját (1-0).  

 

A nagyszünet után a hátrányban játszó ZTE beszorította ellenfelét és sorra jöttek a helyzetek is. A sérült Babatit, Ekker váltotta a pályán. Az 58. percben megtört a jég és Fujsz remek 18 méterről leadott lövés talált utat a soproni kapuba (1-1).  A hazaiak a kontrákra építettek. A 70. percben egy szöglet utáni kavarodás után Horváth Krisztofer jutatta vezetéshez a ZTE-t (1-2). A 16 esztendős játékos az első NB II-es találatát jegyezte. A hosszabbításban Vernes 12 méterről lőtt a soproni kapuba eldöntve a mérkőzést (1-3).

A ZTE FC, ha nehezen is, de fontos három pontot szerzett és elkerült a kieső helyről. A záró fordulóban a bennmaradását már korában biztosító Mosonmagyaróvár lesz Artner Tamásék ellenfele. A találkozót június 3-án vasárnap 17 órakor rendezik. Tét az NB II-es tagság megőrzése!

 

-P-

Tartalom megosztása: