keresés a weboldalon

Ablak Európára (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ablak Európára (Videó)

2015 november 17 - kedd
Ablak Európára címmel indult az a nemzeteket összekötő projekt, melyben hazánk is szerepel. Magyarországot a zalaegerszegi Széchenyi István Szakközépiskola képviseli. A közel 90 ezer euróval támogatott programban olyan LED falakat készítenek a diákok, melyek információval szolgálnak Európáról és a résztvevő országokról. A projekt első találkozójának a zalai megyeszékhely ad otthont.

A kétéves program nyitórendezvényén Gecse Péter alpolgármester úgy fogalmazott: ez egy olyan lehetőség, mely hidat teremt a nemzetek, a városok és az intézmények között.


Német- és Lengyelország mellett az olaszországi Parma vesz részt az Európai Unió által támogatott projektben. A programban a diákok saját ötleteik alapján megtervezik a LED falakat, majd a programozást, a vezérlést és az elektronikai megvalósítást is saját maguk végzik – erről Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója tájékoztatott.


A kezdeményezés végeredménye egy olyan okostelefon-alkalmazással vezérelhető kivetítő lesz, mely információt ad Európáról, az országokról és a városokról. Emellett pedig később lehetőséget ad a diákoknak a kapcsolattartásra is.

V.D./P.B.

Tartalom megosztása: