keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Adásban leszünk!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adásban leszünk!

2005 április 19 - kedd
Zalaegerszegen forgatott a Magyar Televízió egyes csatornájának Főtér című műsora. A hét főből álló stáb április 10-14-e között örökítette meg a város és a környék nevezetességeit, kulturális és idegenforgalmi értékeit.

Tímár Irén, az adás szerkesztője elmondta, hogy a négy nap alatt több helyszínen forgattak, s számos emberrel készült interjú. Vándor László múzeumigazgatóval várostörténeti sétára indultak, majd ellátogattak Németh János keramikusművész műhelyébe, és a Gébárti Kézművesek Házába is. Az éppen felújítás alatt álló Mária Magdolna plébániatemplom a restaurátorok „szemüvegén” át kerül majd bemutatásra.

A műsorban szerepel többek között a falumúzeum,  az olajipari múzeum, a színház Bagó Bertalan rendezővel, a Griff Bábszínház és a Zalai Táncegyüttes. Interjú készült ezenkívül Horváth Károllyal, aki a régi népi hangszereit mutatja be, és Selyem Tóth Sándor rádiógyűjteménye is látható lesz ország-világ előtt.
A forgatócsoport Zalaegerszegen kívül az egervári templomot, a kehidakustányi fürdőt, és a Deák-kúriát, valamint a zalaszentgróti Veres-pincészetet látogatta meg. A műsor zalaegerszegi adása április 24-én, vasárnap kilenc órától lesz látható az M1-en, a nézőket pedig Acél Réka kalauzolja majd a „Főtéren”.

Tartalom megosztása: