keresés a weboldalon

Adomány a Béke ligeti iskolának

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adomány a Béke ligeti iskolának

2012 december 12 - szerda
375 ezer forintot adományozott a Szabadics cégcsoport a zalaegerszegi Béke ligeti iskola Nyújts Kezet Közhasznú Alapítványának. A támogatást ma adták át az intézményben. A pénzből egy sürgős műtétet is finanszíroz az alapítvány.

Mint arról Gyutai Csaba polgármester tájékoztatta az újságírókat a Szabadics Zrt. már két éve nem üzleti partnereit, hanem a rászorulókat ajándékozza az ünnepek előtt. Idén a vállalat úgy döntött, hogy a Mikulás csomagok helyett 750.000 forintot oszt szét két zalaegerszegi intézmény között. A Pózvai Fogyatékos Otthon mellett a Béke ligeti iskola alapítványát segítik. A vállalat alelnöke Szabadics Attila arról beszélt: a cégcsoport korábban már támogatott mentőállomást, kórházi gyermekosztályt és újszülött osztályt. Ezúttal a sérült gyerekeken segítenek. 


A Nyújts Kezet Közhasznú Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekek tanulási és élethelyzeti gondjain segít. Mint arról Herold József a Béke ligeti iskola igazgatója beszámolt, tavaly két tanulójukon is életmentő műtétet kellett elvégezni, amihez az alapítvány segítségére is szükség volt. Az adományból idén is egy kórházi beavatkozást finanszíroznak elsőként.

Az igazgató elmondta még: több olyan család is van az intézményben, ahol 4-5 gyermek van és közülük két fogyatékkal élő. Az sem ritka, hogy egy szülő neveli a sérült gyerekeket, ezért bármilyen segítség jól jön, főleg így karácsony előtt.

S.Z.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: