keresés a weboldalon

Adomány a fogyatékkal élőknek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adomány a fogyatékkal élőknek (Videó)

2015 október 09 - péntek
Több mint 500 ezer forint gyűlt össze a szeptemberi Vadpörkölt és Borfesztivál főzőversenyén. A bevétel felét jótékony célra fordította Zalaegerszeg önkormányzata. Ezúttal a Fogyatékkal Élők Sportszövetségének zalai diákjait támogatták. Ennek köszönhetően 50 gyerek vehet részt szombaton a Spar Maraton futóversenyen.

Ezek a fiatalok kiváló tanulók és sportolók. Kiemelkedő teljesítményük révén őket is beválogatták a Budapestre utazó zalai csapatba. Salamon Márton társaival együtt nagyon örül a lehetőségnek.

A felajánlással a város önkormányzata félszáz gyerek hétvégéjét tette szebbé. A diákok ugyanis a sportversenyen túl játszóházba és a fővárosi kürtöskalács fesztiválra látogathatnak el – mondta Szíver Krisztina, a Zala Megyei Fogyatékkal Élők Sportszövetségének titkára.

Zalaegerszegnek különösen fontos a hátrányos helyzetű, rászoruló emberek támogatása és felkarolása. Ezért döntöttek most is amellett, hogy a főzőverseny bevételét nemes célra ajánlják fel – tette hozzá Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

A város 217 ezer forinttal segítette a fogyatékkal élő sportolókat. Ezt az összeget jelképes formában ma ünnepélyesen is átnyújtotta Balaicz Zoltán, polgármester a szövetség zalai titkárának Szíver Krisztinának.

M.Zs./I.G.

Tartalom megosztása: