keresés a weboldalon

Adomány a kutyamenhelynek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adomány a kutyamenhelynek

2007 január 06 - szombat
Több mint 2,5 millió forint értékű adomány érkezett a németországi Düsseldorf mellől, Neuss városából az egerszegi kutyamenhelyre. A Sunnydays for Animals Egyesület első alkalommal támogatja az állatmenhelyet: teljes konyhafelszerelést, állateledelt, plédeket, gyógyászati eszközöket hoztak. Mint Varsóczi Judittól, a Zalaegerszegi Bogáncs Állatvédő Egyesület elnökétől megtudtuk a kapcsolat kialakításában nagy szerepe volt a Ligetfalván élő Uta Trapp asszonynak, aki közvetített a két egyesület között.

A december végi találkozót újabb követi majd, hamarosan egy állatorvosi kezelő helyiség berendezéseit szállítják Zalaegerszegre. A német szervezet az általuk kiválasztott állatmenhelyeket addig támogatják, amíg azok képesek lesznek önállóan működni.

Mint lapunkban már beszámoltunk, bővítik a fogadóépületet, erre azért van szükség, mert nem megoldott a műtéten átesett állatok elhelyezése, illetve a menhelyen született, valamint a város területén talált, kitett kiskutyák elkülönítése. A kutyamenhely fejlesztéséhez az önkormányzat is hozzájárult 2 millió forinttal. Ezen kívül még 2 millióval támogatta 2006-ban a menhely működését is. Varsóczi Judit elmondta: továbbra is számítanak az önkormányzatra a terület bővítésében és a menhely melletti lakás, rendelkezésre bocsátásában. Példaként szeretnének szolgálni és megtenni mindent azért, hogy az egerszegi kutyamenhelyen elhelyezett állatok ne éhezzenek, ne fázzanak, és hogy megfelelő legyen a gondoskodás és az állatorvosi ellátás.

Az anyagi támogatás mellett a német egyesület tagjai a felvilágosító munkában is igyekeznek segíteni. A „Diákok az állatokért” program keretében, pedig diákokkal szeretnék közelebbről megismertetni az állatvédelmet.

Tartalom megosztása: