keresés a weboldalon

Adomány átadása a városházán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adomány átadása a városházán

2009 október 22 - csütörtök
Az Aquacityben rendezett jótékonysági nap bevételének ünnepélyes átadására került sor október 21-én a polgármesteri hivatalban. Dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta, már nyolc alkalommal rendeztek valamilyen nemes cél érdekében adománygyűjtő rendezvényt a fürdőben, az egész napos program egyre nagyobb társadalmi eseménnyé nőtte ki magát.

Az idén 24 támogató és 27 főzőcsapat, valamint 621 látogató vett részt az eseményen, mely 2 millió forintos bevételt könyvelhetett el. A befolyt összeget az Eötvös iskolában tanuló öt autista gyermek nevelésére, a velük foglalkozó gyógypedagógiai asszisztensek bérezésére (2011. december 31-ig), valamint eszközbeszerzésre fordíthatják.

A támogatás másik felét, a fogyatékkal élő bölcsődésekkel (jelenleg hat kisgyermek) való foglalkozást megkönnyítő eszközbeszerzésre ajánlották fel. Az adományokat Hanzséros Alajos, a Kertvárosi Általános Iskola Eötvös Székhelyiskolájának igazgatója, valamint Prenner Zsuzsanna, az Egyesítet Bölcsődék intézményvezetője vette át.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: