keresés a weboldalon

Adományból vásárolt GPS-készülékek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adományból vásárolt GPS-készülékek

2006 november 22 - szerda
A magyar mentőknek és tűzoltóknak gyakran okoz problémát, hogy odataláljanak a segélykérő címre, mivel a rendelkezésre álló papírtérképeken nem mindig tüntetik fel az újonnan kialakított utcákat, valamint a kisebb földutakat. Ennek orvoslására egy segélyakciót indítottak, melynek első állomásaként – több győr-moson-sopron megyei cég és magánember felajánlásának köszönhetően – számos mentő-, és tűzoltóautóba vásároltak modern GPS navigációs készüléket. Zala megye is csatlakozott a kezdeményezéshez, így a minap három GPS berendezést vehettek át a mentők, illetve a tűzoltók képviselői.

A legfrissebb Magyarország térképpel ellátott GPS navigációs készülékeket a Dísz téren adtak át, melyeket a zalai mentőknek és a tűzoltóknak dr. Gyimesi Endre Zalaegerszeg polgármestere, a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás, valamint a Varázs-Garázs Zala GPS-Bolt ajánlotta fel. Dr. Gyimesi Endre hangsúlyozta, fontos, hogy a segélykérés után a mentők, vagy éppen a tűzoltók munkatársai minél gyorsabban a helyszínre érjenek, s munkához lássanak.

Ezt csak akkor tehetik meg, ha naprakész információk állnak a rendelkezésükre. Zalaegerszegen az elmúlt tíz esztendőben 123 új utca létesült, azaz a fejlesztések nem könnyítik meg a dolgukat. A modern GPS készülék – amely mintegy 70.000 forintba kerül – azonban a legkisebb utcát is jelzi, vagyis nem okozhat problémát a tájékozódás.

Ezt követően a polgármester és Fodor Dóra, a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének vezetője átnyújtotta az új berendezéseket a mentők, és a tűzoltók képviselőinek.

Fodor János, a felajánló üzlet nevében elmondta: szeretnék, ha rövid időn belül valamennyi mentő-, és tűzoltóautóba kerülne egy ilyen berendezést, hiszen nagy segítséget jelent a mindennapi munkához. Folyamatosan várják a felajánlásokat, s arra kérik a vállalkozókat és a politikusokat, hogy aki tud, az támogassa a kezdeményezést. Hozzátette: boltjuk vállalja, ha az adományokból összegyűlik tíz készülék ára, akkor minden esetben egy berendezést ajándékoznak a mentőknek, a tűzoltóknak, vagy a katasztrófavédelemnek. (Zala-Lap Kft., P. Sz., P. K. E.)

Tartalom megosztása: