keresés a weboldalon

Adományoztak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adományoztak (Videó)

2016 szeptember 02 - péntek
200 ezer forintot gyűjtött a Zala Kaland Egyesület, a megyei kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának. Az akadályfutást Gébárton rendezték augusztus 20-án. A bevételt csütörtökön adták át az egészségügyi intézménynek.

A magyarságtudat, a közös ünneplés, a jótékonyság és a sportos életmódra nevelés. Ezzel az üzenettel hívta életre az idén alakult egyesület a „Terepen Egerszegen” nevű eseményt. A civil szervezet a Spartan Race Training Group csoportból nőtte ki magát. Céljuk, hogy ne csak a helyieket mozgassák meg – mondta Németh Gábor a Zala Kaland Egyesület titkára.

Az augusztus 20-ai időpont nem véletlen. A szervezők ezentúl, minden évben ekkor rendeznek majd jótékonysági futóversenyt. Tudtuk meg Herczeg Alíztól, a Zala Kaland Egyesület elnökétől.

A kórház igazgatója szerint a mostani adomány a fiatalok példamutatását tükrözi. Mint hozzátette: egyre többen gyűjtenek a kórház javára.

A nevezési díjakból befolyt 200 ezer forintot hamarosan nemes célokra használják fel. A tervek szerint a koraszülött-ellátáshoz szükségese speciális fotelokat, vagy rehabilitációs futópadot vásárolnak.

M.E./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: