keresés a weboldalon

Advent (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Advent (Videó)

2016 november 28 - hétfő
Meggyújtották az első gyertyát advent alkalmából a hétvégén. A Dísz térre kilátogatókat forralt borral és a Zalaegerszegen elmaradhatatlan gofrival illetve sült gesztenyével kínálták az árusok.

Advent nem csak a karácsonyi ünnepkör első napját, de az egyházi év kezdetét is jelenti. Erről emlékeznek minden esztendőben a megyeszékhelyi adventi vásárban. Szombat délután több százan gyűltek össze a város főterén, hogy részesei legyenek az első gyertya meggyújtásának. Itt Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő nyitotta meg az adventi időszakot.

Vasárnap a landorhegyi városrészben Vadvári Tibor gyújtotta meg a koszorú első gyertyáját. Ezt a helyi óvodások és a Nefelejcs Nyugdíjas Klub műsora tette ünnepélyesebbé.

Az előadások után a fiatalok és idősek közösen sütöttek mézeskalácsot. Köztük Nagy-Gotthárd Norbert is.

Az evangélikus egyházközség különlegességgel készült erre az időszakra. Az „Adventi várakozó” című sorozatban december 23-ig minden este összegyűlnek a templom mellett. Itt egy-egy ismert ember mondja el gondolatait az év legszebb időszakáról.

Balaicz Zoltán polgármester Pilinszky János sorait idézte az első gyertya lángja mellett. Ezután köszönetet mondott Zsugyel Kornél evangélikus lelkésznek az újító kezdeményezésért.

Gy.A./Cs.M.

Tartalom megosztása: