keresés a weboldalon

Adventi udvar

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adventi udvar

2013 december 23 - hétfő
Iskolánkban első alkalommal rendeztünk adventi udvart. Az eseményre csütörtökön, december 19-én került sor. Mindenki izgatottan várta, milyen lesz a rendezvény, hiszen, mint írtam, nem volt előzménye – mihez is tudtuk volna viszonyítani? A fellépők már hetekkel előbb lelkiismeretesen próbáltak, gyakoroltak.

 

Kornél testvér pontosan négy órakor nyitotta meg az ünnepi délutánt. Szavai felidézték a karácsony bibliai vonatkozásait, de annál még sokkal többet. Az ünnep üzenetét tolmácsolta nekünk, mikor figyelmeztetett: az ajándékok mellett ne feledkezzünk meg az együttlét öröméről, fontosságáról, családunk tagjainak szavakban is fejezzük ki szeretetünket. Majd meggyújtotta a gyertyákat adventi koszorúnkon.

Kezdetét vette a programok sora. Iskolánk tanulói különböző bemutatókkal kedveskedtek a vendégeknek. A 6.c osztály diákjai regölést mutattak be. Jelmezbe öltözve lelkesen ropták a táncot, nagy sikert is arattak!

Aztán az összes felsős osztály egy-egy szép gondolat kíséretében gyújtott gyertyát, s helyezték azt képviselőik – egy lány és fiú – a bejárat mellé.

A szülők büszkén figyelték fellépő gyerekeiket. Közben vásárolni is lehetett mézeskalácsot, kézműves ajándéktárgyakat.

Aki pedig fázott volna – akadtak ilyenek! – forró teát, a felnőttek forralt bort fogyaszthattak. Az éhesek zsíros kenyeret, sült gesztenyét ettek.

Aztán folytatódtak a programok. A Kis-Hétrét együttes már szinte visszajáró vendégnek számít nálunk. Most is izgalmas, humoros, de egyben persze ünnepi műsort hoztak.

Csatlakozott hozzájuk iskolánk énekkara, Gurnik Ferencné, Jutka néni vezetésével. Bemutatkoztak ugróköteles sportolóink, ötletes programjuk mosolyt csalt az arcokra.

Én sem álltam meg, hogy valami apróságot ne vigyek haza! Osztálytársaimmal élveztük ezt a délutánt, a sötétben keresgéltük egymást, jókat nevettünk.

Ugyan kicsit fáztunk, mégis: megérte az adventi udvaron részt venni! Tudom: ez volt az első ilyen rendezvény nálunk, de bízunk benne: nem az utolsó!

Kozári Csenge 6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: