keresés a weboldalon

Akadálymentes iskola

Zalaegerszeg címer
Hírek

Akadálymentes iskola

2004 szeptember 07 - kedd
Rendhagyó tanévnyitó ünnepségre invitálta diákjait az Izsák Imre Általános Iskola. A nyár folyamán több tekintetben is megújult az intézmény. A legnagyobb változást az épület akadálymentesítése jelentette.

A több mint négymillió forintos beruházás révén rámpa épült az iskola bejárataihoz, eltűntek a folyosókról a küszöbök, ugyanakkor a mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetővé tették a vizesblokkokat. Az emeletek közötti mozgást egy speciális szerkezet segíti majd, melynek megérkezését a közeljövőben várják Olaszországból.
Zalaegerszeg első akadálymentes iskoláját dr. Gyimesi Endre polgármester avatta fel a tanévnyitó ünnepség keretében. Elismeréssel adózott az intézmény pedagógusai előtt, akik felvállalták a mozgásukban korlátozott gyerekek tanítását, ugyanakkor saját kezűleg segítették a szakembereket az akadálymenetesítésben, valamint az aula és a folyosók festésében.
Bényi Zoltán igazgató azt hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy tiszteletben tartsuk, illetve segítsük a valamilyen fogyatékossággal élő embertársainkat. Az akadálymentesítéssel lehetővé vált az Izsák ÁMK-ban, hogy együtt éljenek és tanuljanak az egészséges és beteg gyerekek. Az idei tanévben egy mozgássérült kislány kezdi meg általános iskolai tanulmányait az intézményben.

Tartalom megosztása: