keresés a weboldalon

Akadálymentesítik a Béke Ligeti iskolát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Akadálymentesítik a Béke Ligeti iskolát (Videó)

2011 július 06 - szerda
Több mint 60 millió forintért újítják fel a nyári szünetben a Béke Ligeti Általános és Szakiskolát -a lényeg, hogy mindenféle szempontból akadálymentessé tegyék az épületegyüttest.

A Béke Ligeti iskolában 220 enyhe illetve középsúlyos értelmi fogyatékos gyermek tanul – vannak köztük olyanok is, akik látás-, hallás vagy mozgássérültek. Ők a következő tanévet már egy akadálymentesített közlekedőkkel, tantermekkel és vizesblokkokkal fölszerelt intézményben kezdhetik meg, ahol mindemellett új információs-kommunikációs rendszerek is segítik boldogulásukat.

– A szünidőben a város minden oktatási intézményében folynak kisebb nagyobb munkák – mondta Gyutai Csaba polgármester. – Van ahol csak festés, de a Zrínyi gimnáziumban a tetőszerkezet javítására kerül sor, a Csillagközi óvodát pedig teljesen felújítjuk. Itt a Béke Ligeti iskolában komplex akadálymentesítési munkák kezdődtek. Az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a legnehezebb élethelyzetben lévő emberek élethelyzetén javítani tudjunk. Ide tartozik a Béke Ligeti iskola is.

A város idén 800 millió forintot költ az oktatási intézmények felújítására. Ebből a Béke Ligeti iskolára közel 61 millió forintot költenek – amiből 40 millió unós támogatás, a több mint 20 milliós önrészt pedig a Deák Ferenc Városépítő Programból finanszírozzák. A munkálatokkal a tervek szerint augusztus 16-ig végeznek.

yr/B.P.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: