keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Akcióban a kortárs segítők

Zalaegerszeg címer
Hírek

Akcióban a kortárs segítők

2004 november 08 - hétfő

Akcióban a kortárs segítők

Nyáron egyik barátnőmmel egy kellemes hetet töltöttünk a Drogambulancia szervezte kortárs segítőket képző táborban. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a fiatalok minél többet tudjanak meg a drogokról, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek. A táborban alapos”kiképzést”; kaptunk, így
ismereteinket könnyen adhattuk tovább iskolánkban az egészségnap keretében. Az ifjúságvédelmis tanárnők segítségével állítottuk össze az órát, amit két nyolcadikos és két hetedikes osztályban tartottunk.
Kártyákat készítettünk, szétosztottuk őket, és ez alapján el kellett mondaniuk, hogy mit tudnak az adott drogról. Amiről nem sok információval
rendelkeztek, arról mi mondtuk el a legfontosabbakat. A „kicsiknek” nagyon tetszett az óra, főként néhány érdekes történetnél figyeltek halálos csendben és szóltak, hogy visszavárnak minket.
Volt, aki érdeklődött a táborról. Saját osztályunkban is elég sokakat érdekel ez a téma, ők is szeretnének kortárs segítők lenni. Fontos, hogy mindig legyen utánpótlás, mert a végzősök már nem tudják folytatni ezt a feladatot.
Kőhalmy Amarilla
Kölcsey Ferenc Gimnázium

Tartalom megosztása: