keresés a weboldalon

Akik a virágot szeretik

Zalaegerszeg címer
Hírek

Akik a virágot szeretik

2009 szeptember 30 - szerda
A Városgazdálkodási Kft. és az önkormányzat műszaki osztálya által hirdetett Virágos Zalaegerszegért versenyben idén is kitettek magukért a résztvevők, akik családi ház, társasház, intézmény és szervezet kategóriában méretették meg magukat. Az összesen 40 nevező közül a társasházak voltak legnagyobb számban. A zsűri nemcsak helyezéseket, hanem különdíjakat is kiadott, a szokásoknak megfelelően még versenyen kívül is. Az elismeréseket dr. Gyimesi Endre polgármester és Nagy András, a VG Kft. igazgatója adta át.

A polgármester köszönetét fejezte ki a lakosság városszépítő munkájáért, mely hozzájárult ahhoz, hogy tavaly a Virágos Magyarországért versenyben Arany Rózsa díjat nyert Zalaegerszeg, mely arányait tekintve a legnagyobb zöld területtel rendelkező városnak nevezhető.

Nagy András örömét fejezte ki, hogy hagyomány teremtődött a virágosításból, mert mint mondta, a vállalat munkája csak a lakossági együttműködéssel lehet látványos és eredményes.

Az idén hatodik alkalommal megrendezett versenyen a régi arcok mellett új résztvevők is akadtak. Köztük a Zala Megyei Kórház, melyet kiemelt különdíjjal ismert el a zsűri. Bíró István főkertész büszkén konstatálta az eredményt, bár hozzátette, számukra az igazi örömöt azt jelenti, ha az ápolt környezet, az apró virágok mosolyt csalnak a betegek arcára.

Aki jobban körülnéz az intézményben, kívül-belül látja ennek a törekvésnek a nyomait. A külső kórház területén országos ritkaságnak számító növények is akadnak és itt üzemel az üvegház, ahova néha még a betegek is betérnek egy-két palántáért.

Számos frekventált hely közül a neurológiai osztály terasza mindenképpen kiemelkedik. A szolgáltatási osztály vezetője hozzátette, szűkös keretből kell megoldani az ilyen jellegű feladatokat is, ezét biztosan lesz helye a díjjal járó juttatásnak.

Helyezettek

Társasház: 1. Jókai út 49-51. és Arany János út 69-71. 2. Borostyán sor 20., 3. Landorhegyi út 26.

Családi ház: 1. Kulcsár István, 2. Szőke Józsefné, 3. Kocsis István, 4. Siket Károlyné.

Intézmények: 1. Zala Megyei Önkormányzat Gyermekotthona, 2. Csillagközi Óvoda, 3. Napsugár Utcai Óvoda. Különdíjak: Jász Kft., Zala Megyei Kórház, Kosztolányi Téri Óvoda, Mikes Kelemen Úti Óvoda, Jánka-hegyi tulajdonosok.

Dicséret és tárgyjutalomban részesült: Kemendi Györgyné, a Csillagközi óvoda vezetője.

Versenyen kívül díjazták a Vizslaparki út 12. számú társasház lakóit a rendezett környezet miatt.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: