keresés a weboldalon

Akik mindig rajzolnak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Akik mindig rajzolnak

2009 január 09 - péntek
Németh Viktória és Németh Eszter az Eötvös-iskola ötödikesei. Két különböző személyiség, de mindkettőben van valami művészbeütés és minden lehetséges alkalommal rajzolnak, mondta Németh Ottóné igazgatóhelyettes-tanító, a József Attila Városi Könyvtár gyermekrészlegében tartott kiállítás-megnyitón.

Ez a közös kifejezésmód jó alapot jelent évek óta tartó barátságuknak. Többek között ennek is köszönhető, hogy közösen állították ki legbecsesebb munkáikat. Vikit az aprólékosság, a kidolgozottság jellemzi, nem csoda, ha egyes képei több nap alatt készülnek el, vagy ahogy mondja, van egy karácsonyi rajza, melynek már négy éve nem ér a végére. A rajz mellett a tánc a kedvenc időtöltése.

Eszter szárnyaló fantáziája nem egy sikert hozott már számára. Országos pályázaton elért harmadik hely is szerepel eme listán. A munkáit először mindig a családnak mutatja be, ők az első kritikusok. A rajz mellett természetismeret-versenyen is eredményesen vett már részt, országos döntő második helyén végezve.

A könyvtár „Megmutatom magam” sorozatának 28. kiállításán a két lány alkotásai, mese- és népdal-illusztrációk, műhelymunkák, az évszakok hangulatát megidéző képek és még karikatúra is láthatók. Közös munkájuk az Év apó mesél a természetről című könyv címlapterve, mely egyben kapcsolatuk harmóniáját is tükrözi.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: