keresés a weboldalon

Akiknek nem kell cégér

Zalaegerszeg címer
Hírek

Akiknek nem kell cégér

2008 november 14 - péntek
A Csány László Közgazdasági Szakközépiskolának igazán nem kell reklám, eléggé beszédesek a közelmúlt kimutatásai. A november elején a gimnáziumok, szakközép- és vegyes típusú iskolákról megjelent felsorolásban, melyben az ország legjobb 100 iskoláját nevesítik a Csány az előkelő ötödik helyen áll, míg a kétszintű érettségi bevezetése óta eltelt időszak érettségi átlageredmények alapján a szakközépiskolák országos listáján hatodikként vannak feltüntetve.

Ennek ellenére részt vettek a városban rendezendő pályaválasztási és szakmabemutatón, hogy ismertségük még tovább növekedjen. Itt váltottunk néhány szót az iskola igazgatójával a közelgő jelentkezési határidők kapcsán. – Nem tudom a döntésben mennyit ér egy ilyen rendezvény, az biztos, hogy a diákok rálátást kapnak az összes oktatási intézményre, és ez alapján tovább tudnak tájékozódni – mondta Molnár Ernő igazgató, felhívva a figyelmet a náluk november 18-19-én esedékes nyílt napra, mely szintén ezt a célt szolgálja.

– Évek óta két délutánt kell szánnunk a nyílt napra, annyi az érdeklődő, 200-250 fő fordul meg ilyenkor az iskolánkban. A legnagyobb érdeklődés a nyelvi előkészítő iránt van, ezért kértük a közgyűléstől, hogy az indítható négy osztályon belül kettő e szerint működjön. Angol és német, kezdő és haladó szintű nyelvtanulásra van nálunk lehetőség heti 4-7 órában. Egyébként a nyelvi előkészítő osztályt 13 évvel ezelőtt, elsők között indítottuk az országban.

Az igazgató elmondta még az elmúlt években folyamatosan javultak az oktatómunka tárgyi feltételei, a képzési szerkezetet a törvényi előírások mellett a munkaerőpiac változó igényeihez alakították. Jók a továbbtanulási mutatók is. Vonzó lehet tehát az intézmény a leendő diákok számára, nem véletlen a többszörös túljelentkezés. A végzettek szép emlékeinek megőrzésében pedig segítségül szolgál a rendszeresen megjelenő iskolai évkönyv, melynek legutolsó kiadása néhány hete hagyta el a nyomdát. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: