keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Alacsony kínálat, óriási érdeklődés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Alacsony kínálat, óriási érdeklődés

2005 szeptember 16 - péntek
A korábbi évekhez hasonlóan idén is megszervezte a minap őszi állásbörzéjét a Zala Megyei Munkaügyi Központ Zalaegerszegi Kirendeltsége. A Gönczi Ferenc ÁMK-ban tartott rendezvényen nagy volt a tumultus, közel 1500-an fordultak meg, érzékelhetően nagy számban a fiatal pályakezdők.

A munkaügyi központ 1995 óta, tavasszal és ősszel rendszeresen rendez állásbörzéket, ahol az aktuális munkalehetőségekről, támogatási formákról, aktív foglalkoztatás-politikai eszközökről informálódhatnak az érdeklődők. Rubi János, a zalaegerszegi kirendeltség vezetője elmondta, mindkét rendezvény célja az elhelyezkedés segítése, tavasszal főleg az idény munkák, ősszel pedig ezen szezonális munkák megszűnése miatt szerveznek állásbörzét. A munkaügyi központ minden alkalommal általában 200 munkáltatót invitál meg, a meghívottak közül 40-50-en jelennek meg. Ezúttal 40 munkáltató képviseltette magát, és az álláskeresők 475 állásajánlat közül válogathattak.

A legnagyobb igény az üzletkötők valamint a szakmunkások iránt mutatkozott. Az előbbire 90 álláshelyet, míg a fizikaira 385-öt (197 szakmunkás és 148 betanított munka) kínáltak. A fizikai munkaköröknél építőipari és gépipari szakmunkásokat, valamint kőműveseket, ácsokat, tetőfedőket, burkolókat, géplakatosokat, CNC-esztergályosokat, hegesztőket, varrónőket kerestek a munkáltatók. A börzén emellett jó néhány szellemi álláshelyet is kínáltak, leginkább számítástechnikusokat és különféle adminisztrátori, szervezői munkakörökbe kerestek munkatársakat.

A Zala Megyei Munkaügyi Központ Zalaegerszegi Kirendeltségén augusztus végén 4348 munkanélkülit tartottak nyilván, ez a szám 1250-nel több a tavalyinál. Ennek is tudható be, hogy minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott a mostani börzén, amit, mint Rubi János mondta, alacsony kínálat és óriási kereslet jellemzett, mivel a 475 álláshely felöl több mint 1500-an érdeklődtek.

Tartalom megosztása: